Кубрат Пулев излиза за своя 34-и мач в професионалната си

...
Кубрат Пулев излиза за своя 34-и мач в професионалната си
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Кубрат Пулев - Анджей Вавжик

Кубрат Пулев излиза за своя 34-и мач в професионалната си кариера. Българинът среща поляка Анджей Вавжик. Галавечерта в Коста Меса, Калифорния стартира в 05:00 часа, а основното събитие ще е точно борбата на Кобрата, която стартира след мача на Тервел Пулев.

Кубрат Пулев счупи своето върхово достижение като професионален боксьор за най-високо тегло. Кобрата тежеше 116,6 кг. преди борбата с полския боксьор.  И двамата са някогашни кандидати за международна купа при най-тежките.

Единственият противник от международна класа, който Вавжик е имал пред себе си, е Александър Поветкин. През 2013-а полякът бе нокаутиран от Поветкин, само че по-късно се завърна с шест следващи триумфа с нокаут. 

През 2016-а поставя кариерата си на пауза и се завръща след цели шест години. През 2022-а спортистът от Краков трябваше да премери сили с прословутия нокаутьор, Деонтей Уайлдър, само че боксовият им двубой пропадна заради позитивна допинг проба на Вавржик за приложимост неразрешения в професионалния бокс стероид станозолол. 36-годишният боксьор изтърпява наказването си, само че не е толкоз безапелационен в завръщането си на кръга - в последната година и половина той записва едно проваляне с нокаут и една победа с механически нокаут.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР