Kубрат Пулев е следващият съперник на Антъни Джошуа. По информация

...
Kубрат Пулев е следващият съперник на Антъни Джошуа. По информация
Коментари Харесай

Кубрат Пулев и Антъни Джошуа определиха краен срок за преговорите

Kубрат Пулев е идващият противник на Антъни Джошуа. По информация на “Скай Спортс” двамата боксьори и техните представители към този момент договарят за мача. Както е известно, Кобрата е наложителен кандидат за пояса на IBF, а Джошуа би трябвало да пази тази купа, както и пояса на Световната боксова организация (WBO).

“Беше ни казано, че щабовете на Пулев и Джошуа договарят и са поискали крайният период да бъде продължен до 31 януари”, съобщи представителят на IBF.

Вероятността подобен мач да има се усилва и от обстоятелството, че кандидатът на WBO Александър Усик се насочва към различен противник. Украинецът, който държеше всички трофеи в полутежка категория, се качи в най-тежката дивизия и към този момент организира един мач. На Усик следва дуел с Дерек Чисора в Лондон през март.

“Разговорите текат сега и всички страни следват своя проект. Ако нещата се получат, до няколко седмици може да приключим”, разяснява промоутърът на Джошуа Еди Хърн.

Пулев беше наложителен кандидат през 2017 година, само че борбата в Кардиф бе анулирана поради травма на българина. След това си върна статута след успеха си над Хюи Фюри.

Джошуа държи три от поясите в тежка категория - IBF, WBO и този на Световната боксова асоциация (WBA). Британецът си ги върна след триумф над Анди Руис на 7 декември в мач-реванш в Саудитска Арабия. През юни 2019 година Джошуа претърпя единствената си загуба на професионалния кръг, когато беше нокаутиран от Руис в Ню Йорк.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР