Кубрат и Тервел Пулеви още не са получили хонорарите си

...
Кубрат и Тервел Пулеви още не са получили хонорарите си
Коментари Харесай

По български: Бавят $400 000 на братя Пулеви

Кубрат и Тервел Пулеви още не са получили хонорарите си за галавечерта на 14 май в предградието на Лос Анджелис – Ингълууд. Това заяви реномираният боксов публицист Дан Рафаел. Компанията „ Трилър “, която провежда събитието, не е платила нито на братята, нито на Сергей Кьовальов, който победи Тервел в основния мач.

В предпоследния дуел Кобрата завоюва по точки против Джери Форест (САЩ). Според Рафаел, досега „ Трилър “ са платили единствено отчасти на Форест и на промоутъра му Лу ДиБела.

Спортната комисия на Калифорния заяви, че хонорарът на Ковальов, троент международен първенец в лека тежка категория, е 500 000 $. Кубрат трябваше да получи 204 545 $, а Тервел – 195 454, до момента в който Форест би трябвало да вземе 140 000. Боксьорите би трябвало да получат и спомагателни пари, с които да покрият разноските си за подготвителните лагери.

Рафаел оповестява, че и четиримата боксьори, както и промоутърите им, са имали съглашение с „ Трилър “ парите да бъдат преведени или в деня на галата, или в околните дни по-късно.

Новият президент на „ Трилър “ Дейвид Тетро е изискал от бойците заплащанията да бъдат отсрочени със 75 дни, само че по-късно се двете страни са се разбрали парите да бъдат преведени до 31 май. Това обаче по този начин не се е случило, макар че крайният период към този момент изтече.

Компанията „ Епик Спортс “, която работи с братя Пулеви, както и „ Мейн Ивентс “, промоутър на Ковальов, са в договаряния с „ Трилър “ за разрешаване на казуса.

" Трилър " не за пръв път има сходни проблеми. През 2020 година компанията забави парите на Майк Тайсън за демонстративния мач с Рой Джоунс-младши.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР