Кубинският супер атлет, който ще се бие за титлата в

...
Кубинският супер атлет, който ще се бие за титлата в
Коментари Харесай

Йоел Ромеро обясни защо не иска да премине към полу-тежката категория на UFC

Кубинският супер спортист, който ще се бие за купата в междинната дивизия на UFC - Йоел Ромеро, загатна за прекосяването към горната категория още през 2019 година. Въпреки че Ромеро е имал проблеми със свалянето на килограмите в предишното, той счита, че ще бъде в неизгодна позиция, в случай че смени дивизията.

Олимпийският спортист ще се бие против първенеца Израел Адесаня този уикенд и в диалог с кореспонденти по отношение на срещата, той изясни за какво се е отказал от концепцията да се бие в полу-тежката категория.
" Когато упражнявам, тежестта ми се намалява. Когато упражнявам старателно, нормално когато имам добър подготвителен лагер, тежа най-много 95 кг ", сподели Ромеро на медийно събитие в понеделник в Лос Анджелис. Всички бойци в полу-тежката категория би трябвало да са най-много 93 кг. Много от тях смъкват над 9-10 кг, с цел да влязат в категорията си.Това значи, че Йоел ще се бие освен с доста по-млади, само че и доста по-тежки от него състезатели, което не му се е видяло като добра тактика.

" Не е допустимо за мен. Уважавам работата си и когато упражнявам, знам какво би трябвало да направя, за реализира положителни резултати. Когато не спите добре и когато не се храните здравословно, се случва нещо неправилно. Става неточност. Когато имам добър режим, не е допустимо да се кача при по-тежките. Противниците ми ще бъдат доста по-големи от мен, " разяснява специалистът по битка.
Ако всичко върви по проект с кантара на Йоел в петък, това ще бъде първият законен опит на Ромеро да грабне формалната купа при 84-килограмовите бойци. През юли 2017 година той загуби от Робърт Уитакър в мач за установяване на краткотрайния първенец. В реванш с австралиеца той не съумя да влезе в категорията и нямаше право да получи колана, даже да беше победил. Тогава Уитакър се наложи посредством съдийско решение.

Как определяте възможностите на Ромеро за купа този път, почитатели?
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР