Кубинският президент Мигел Диас-Канел обяви, че неотдавнашен протест в Хавана

...
Кубинският президент Мигел Диас-Канел обяви, че неотдавнашен протест в Хавана
Коментари Харесай

Президентът на Куба нарочи протест на художници за заговор на САЩ

Кубинският президент Мигел Диас-Канел разгласи, че скорошен митинг в Хавана на артистичен колектив във връзка със свободата на изложение е " последният опит " на администрацията на американския президент Доналд Тръмп " да смъкна революцията ", съобщи " Франс прес ".

" Знаете, че се пробваха да ни подмамят. Те сътвориха медиен цирк ", сподели Диас-Канел на стотици младежи, взели участие в събитие " отбрана на революцията " в столичен парк.

Протестът беше " последният опит, който Тръмпистите и антикубинската мафия (в Маями) могат да водят ".

Той го назова част от " ексцентрична военна тактика за опит за събаряне на революцията ".

Група от 14 души, членове или сътрудници на Движението на художниците на Сан Исидро, неотдавна се барикадираха за 10 дни в къща в Хавана.

Те упорстваха за освобождението на различен член, рапърът Денис Солис, наказан на осем месеца затвор за пренебрежение.

Те бяха експулсирани в четвъртък вечерта от полицията, която съобщи, че набегът е нужен заради протоколите Covid-19, защото един човек там преди малко е дошъл от Мексико през Съединените щати, без да сложи вярно карантина.

Кубинското министерство на външните работи в събота прикани краткотрайно изпълняваните длъжности на Съединени американски щати в Куба Тимоти Зунига-Браун, като осъди " груба и провокативна интервенция " в придвижването " Сан Исидро ".

В петък към 200 художници се събраха с часове пред Министерството на културата, с цел да упорстват за повече независимост на изложение, рядка по рода си проява в Куба.

Делегация, представляваща протестиращите, в последна сметка се срещна със заместник-министър Фернандо Рохас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР