Кубинският президент Мигел Диас-Канел назначи министъра на туризма Мануел Мареро

...
Кубинският президент Мигел Диас-Канел назначи министъра на туризма Мануел Мареро
Коментари Харесай

Куба отново има премиер след над 40 години прекъсване

Кубинският президент Мигел Диас-Канел назначи министъра на туризма Мануел Мареро Крус за първия министър председател на страната от 1976 година.

Постът министър председател на Куба за последно е бил заеман от Фидел Кастро от 1959 до 1976 година, когато според новата конституция той става президент, а премиерският пост е отстранен.

56-годишният Мареро бе министър на туризма 16 години - интервал, през който броят на туристите и на новите хотели на острова записва взрив, трансформирайки туризма в един от най-важните браншове на кубинската стопанска система.

Диас-Канел посочи опита на Мареро във воденето на договаряния с задгранични вложители като едно от най-силните му качества.
Съединени американски щати не разрешават полетите до всички летища в Куба, с изключение на до Хавана Мярката е поради продължаващите репресии против кубинския народ
Агенция Ройтерс отбелязва, че концепцията е да бъде облекчено бремето на президента и да бъде децентрализирана властта с цел да се усъвършенства отчетността и ръководството на държавния уред.

Министър-председателят " ще бъде административната дясна ръка на президента ", показват кубинските медии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР