Кубинският боксьор в тежка категория Луис Ортис е със спрени

...
Кубинският боксьор в тежка категория Луис Ортис е със спрени
Коментари Харесай

Наказаха Луис Ортис за година, един претендент по-малко за Джошуа

Кубинският боксьор в тежка категория Луис Ортис е със спрени спортни права за интервал от една година и е изключен от ранглистата на Световната боксова асоциация (WBA) за нарушаването на антидопинговите правила преди месец.

"Ортис е отхвърлен от ранглистата на WBA и е със спрени спортни права за всички дуел на асоциацията за интервал от една година (до 22 септември 2018).

След 22 март 2018 Ортис може да изиска наказването му да бъде понижено или анулирано, което може да бъде позволено единствено по убеждение на WBA ", обявиха от Световната боксова асоциация.

Ортис трябваше да се изправи против Дионтей Уайлдър за купата на WBC тази събота, а също по този начин беше и наложителен кандидат на Антъни Джошуа за купата на WBA.

Кубинецът обаче се провали на допинг тест изработен от Доброволческата антидопингова организация (VADA) преди борбата с Уайлдър, което принуди "Бронзовия бомбардировач " да направи наложителната си отбрана против идващия кандидат в ранглистата на WBC Бърмейн Стивърн.

Това беше вторият провален допинг тест за Ортиз в професионалната му кариера. Той бе хванат за първи път със неразрешени субстанции през 2014-та година след успеха над Латиф Кайоде.

Световната боксова асоциация също по този начин съобщи, че с цел да бъде анулирано наказването, Ортиз би трябвало да продължи в програмата на Доброволческата антидопингова организация (VADA).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР