Кубинските власти заявиха, че ще затегнат мерките срещу разпространението на

...
Кубинските власти заявиха, че ще затегнат мерките срещу разпространението на
Коментари Харесай

Куба затяга ограниченията за туристи заради коронавируса

Кубинските управляващи обявиха, че ще затегнат ограниченията против разпространяването на КОВИД-19, като ще изискват от туристите и другите гости да се самоизолират на лични разходи, до момента в който полчат негативен резултат от тест за ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Съобщението бе направено от основния епидемиолог доктор Франсиско Дуран през вчерашния ден, откакто в петък страната записва 910 нови инфекции и още трима умряли. Д-р Дуран заяви, че от 6 февруари идващите в страната задгранични туристи и кубинци, живеещи в чужбина, ще бъдат настанявани в хотели на техни разходи, до момента в който изчакват да излезе резултатът от Пи Си Ар тест, който ще се дава на петия ден от идването им.
Кубинците, завръщащи се вкъщи от чужбина, ще бъдат настанявани в други центрове за сметка на страната, до момента в който чакат резултатите. На дипломатите и някои категории задгранични предприемачи ще бъде разрешено да се изолират вкъщи.

Подобни ограничения бяха наложени напролет и наподобява помогнаха за ограничение на разпространяването на вируса. Куба смекчи рестрикциите през ноември, отваряйки летищата за туристи и други гости, само че през януари броят на инфекциите внезапно набъбна. От март до момента страната е записала 25 674 инфектирани и 213 смъртни случая от КОВИД-19.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР