Кубинските власти съобщиха, че са разкрили нелегален канал за набиране

...
Кубинските власти съобщиха, че са разкрили нелегален канал за набиране
Коментари Харесай

Кубинските власти разкриха нелегален канал за набиране на хора за нуждите на руската война в Украйна

Кубинските управляващи оповестиха, че са разкрили незаконен канал за набиране на хора за потребностите на съветската " специфична военна интервенция " в Украйна, съобщи Франс прес.

Кубинското министерство на вътрешните работи " работи за обезвреждане и разтрошаване на мрежа за трафик на хора, която работи от Русия, с цел да включи кубински жители, живеещи там, и даже някои от Куба, във въоръжените сили, участващи във военни интервенции в Украйна ", се споделя в публично изказване. Кубинските управляващи са почнали " наказателно произвеждане против хората, забъркани в тези действия ", написа още в текста, който не съдържа детайлности, предава Българска телеграфна агенция.

Куба не взе участие във войната в Украйна, напомни кубинското министерство на външните работи и отхвърли изрично практиката да се употребяват наемници.

Хавана излезе с тази реакция, откакто американска испоноезична медия сподели в петък двама кубински младежи, които настояват, че са били подмамени във " Facebook " да отидат да работят на строителни обекти за съветската войска в Украйна, отбелязва Агенция Франс Прес. Младежите споделят, че ги е боязън, и молят за помощ, като единият изяснява, че се е съгласил, с цел да узакони статута си в Русия.

Москва и Хавана, които са били съдружници по руско време, укрепиха дипломатическите си връзки след началото на войната на Русия против Украйна, показва Агенция Франс Прес. В края на предходната година кубинският президент Мигел Диас-Канел бе признат от съветския си сътрудник Владимир Путин, а през тази политически и бизнес делегации от двете страни размениха визити. През юни съветският министър на защитата Сергей Шойгу посрещна кубинския си сътрудник Алваро Лопес Миера.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР