Кубински анализатори смятат, че Могерини е имала предвид президента на

...
Кубински анализатори смятат, че Могерини е имала предвид президента на
Коментари Харесай

Могерини разкритикува изолирането на Куба

Кубински анализатори считат, че Могерини е имала поради президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

"Има хора, които се пробват да изолират Куба. Ние, европейците, желаеме, в противен случай, да покажем, че сме по-близки до вас от когато и да било ", сподели Могерини на академична конференция в Хавана, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

"Изправени против тези, които издигат стени и затварят порти, ние европейците желаеме да градим мостове и да отваряме порти посредством съдействие и разговор ", добави тя.

Това е първото посещаване на Могерини в Куба откогато през ноември влезе в действие съглашение за политически разговор и съдействие сред Европейски Съюз и Куба. То ще е нова правна рамка за двустранни връзки, в това число политически разговор, съдействие и взаимни дейности в интернационалните конгреси.

Отношенията сред Европейски Съюз и Куба се дефинират главно от общата позиция от 1996 година, в която Брюксел упорства за възстановяване на ситуацията с човешките права в Куба и преход от еднопартийна страна към либерален плурализъм.

"Диалогът за човешките права ни разреши да повдигнем този въпрос както в Европа, по този начин и в Куба, въпреки и да имаме разлики в позициите си ", уточни Могерини.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР