Кубинецът Армандо Мартинес (вляво на снимката) е боксова легенда и

...
Кубинецът Армандо Мартинес (вляво на снимката) е боксова легенда и
Коментари Харесай

Боксовата легенда Армандо Мартинес: Поставям купа Странджа на нивото на олимпийската ми титла

Кубинецът Армандо Мартинес (вляво на снимката) е боксова легенда и притежател на купа "Странджа " от 1982 година, като бе измежду ВИП гостите на Българската федерация по бокс на юбилейното 70-о издание на най-стария интернационален шампионат в Европа. Той е олимпийски първенец в категория до 71 кг от Моксва 1980 и повторен сребърен медалист от СП 1978 и 1982. Той е един от четиримата чужденци, печелили купа "Странджа ", дружно с Евгений Тишченко (Русия, 2016 година), Амир Хан (Англия, 2004 година) и Стейша Сътълс (САЩ, 2017 година).

"От няколко дни съм в България и постоянно, когато съм тук, се усещам прелестно. Много пъти съм идвал в предишното и имам чудесни мемоари от страната. Всичко е доста добре, за мен България е като втори дом, а това важи за всички нас, кубинците. Гледам дуелите на "Странджа " и мога да кажа, че равнището е доста високо. Бил съм на толкоз доста интернационалните надпревари в Сърбия, Русия и къде ли още не, само че съгласно мен в Европа точно "Странджата " е най-силният интернационален шампионат.

Аз съм печелил олимпийска купа и съм се състезавал на международни шампионати и доста интернационалните надпревари, само че постоянно споделям, че с изключение на олимпийски първенец, съм и притежател на купа "Странджа ". Много оценявам тази купа и съм горделив, че съм измежду спечелилите.

За страдание, Куба няма делегация тази година, само че ще приказвам с федерацията, когато се прибера, с цел да изпратят участници в бъдеще, тъй като това е най-силният интернационален шампионат. Гледам и в този момент, че боксьорите са доста положителни, изключително някои ми направиха доста огромно усещане и с интерес проследявам срещите им. Българите също са на високо равнище и като цяло българският бокс е на челни позиции, ние доста го почитаме в Куба. Харесвам боксьорите, които постоянно стъпват напред и гледат да нападат непрекъснато, аз самият имах подобен жанр. Ние, кубинците, се боксираме по подобен метод.

Всичко при мен е обвързвано с бокса и е било по този начин цялостен живот. Сега съм треньор в Куба и съм член на националния боксов комитет, а синът ми също е боксьор.
Всички споделят, че Канело Алварес е най-хубавият боксьор сега при експертите, само че за мен най-хубавият си е Флойд Мейуедър. Няма по какъв начин да не си най-хубавият, когато никой не може да те победи, даже ММА войник като Конър Макгрегър.

Благодаря на уредниците за поканата да участвам на шампионата и проследявам с интерес всички дуели ", показа Мартинес в зала "София ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР