Куба не е против законното участие на нейни граждани във

...
Куба не е против законното участие на нейни граждани във
Коментари Харесай

В Русия: Куба не е против нейните граждани да се бият на страната на Русия

Куба не е срещу законното присъединяване на нейни жители във войната на Русия в Украйна , оповестява държавната организация РИА в четвъртък, цитирайки кубинския делегат в Москва, макар дейностите на Хавана против , написа " Ройтерс ".

Миналата седмица кубинските управляващи оповестиха, че са арестували 17 души по обвинявания, свързани с група трафиканти на хора, за които се твърди, че са примамили млади кубински мъже да служат в съветската войска в Украйна .

Кубинският дипломат в Москва Хулио Антонио Гармендия Пеня сподели, че задържаните, всички кубински жители, са взели участие в противозаконни действия и са нарушили закона. 

" Нямаме нищо срещу кубинци, които просто желаят да подпишат контракт и да вземат участие законно с съветската войска в тази интервенция. Но ние сме срещу незаконността и тези интервенции, които нямат нищо общо с правната сфера ", цитира РИА думите на посланика.

Той не сподели дали Куба също ще е спокойна за своите жители, които се бият на страната на Украйна във войната, която в този момент е в 19-ия месец.

Министерството на външните работи на Куба съобщи предходната седмица, че мрежата за трафик на хора, против която управляващите в този момент работят за " обезвреждане и разрушение ", е работила от Русия , " с цел да включи кубински жители, живеещи там и даже някои от Куба, във военните сили, участващи във военни интервенции в Украйна ".

Руското министерство на защитата не отговори на питане на " Ройтерс " за коментар по въпроса.

Русия , която има мощни политически връзки с комунистическа Куба, от дълго време е значима дестинация за кубинските мигранти , които се стремят да избягат от икономическата застоялост вкъщи.

Миналата година съветският президент Владимир Путин подписа декрет, допускащ на чужденци, записващи се за работа в съветската войска, да получат поданство по бърза процедура .

Куба отхвърля всякакво присъединяване във войната в Украйна и декларира, че отхвърля потреблението на свои жители като наемници.
 Куба арестува 17 души, вербували в интерес на Русия
Куба арестува 17 души, вербували в интерес на Русия

Кубинските управляващи разрушиха мрежа, чиито участници са принуждавали кубински жители да се бият в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР