Куба е прекрасна страна с невероятна природа. Територията й е

...
Куба е прекрасна страна с невероятна природа. Територията й е
Коментари Харесай

100 лева средна заплата и без сапун и паста за зъби: Как живеят хората в Куба

Куба е прелестна страна с невероятна природа. Територията й е колкото България - 111 хиляди квадратни километра.

Всеки българин там би се почувствал като цар.

Макар да се намира единствено на 200 километра от едни от най-развитите елементи в света - Флорида, Съединени американски щати, животът на кубинците е извънредно безпаричен.

Средните заплати са към 58 $ на месец.

Българите, пътуващи там, ще се почувстват като богаташи.

За пътуващите там е добре да знаят, че ще донесат невероятна наслада на локалните, в случай че им подарят сапун или паста за зъби. 

В аптеките има 4-5 типа медикаменти. Местните лекари са невероятни експерти и съвсем магьосници. Принудени са да се оправят с това, което имат. Медикаментите се вършат по предписания от локалната природа. 

Интернетът е извънредно безценен разкош и няма цялостно покритие.

Автомобилите по улиците са на 40-50 години-

Ето няколко мита и обстоятелства за Куба:

Напоследък в приложенията се популяризират изявления, съдържащи обстоятелства за бедността в Куба, написа Лизт Гарсия в borgenproject.org. Въпреки това, наред с значимата информация, мнозина също могат да поясняват неправилно истината в интернет.

Чрез проучване на валидността на някои известни онлайн изказвания, човек може да разграничи митовете от обстоятелствата за бедността в Куба. Ето пет мита и обстоятелства за бедността в Куба.

Мит: Заплатите в Куба не надвишават 1000 неконвертируеми песо на месец.

Мнозина говореха, че 1000 CUP, което се равнява на 37 $, е най-високата заплата за кубински експерти в публикация в Instagram.

Въпреки че има спорни изказвания по отношение на междинните месечни приходи на Куба, скорошна статия в Havana Times съобщи за нарастване на националните заплати през 2019 година

Промяната може да докара до 18% нарастване на междинната месечна заплата за битка с интернационалните търговски блокове. 

Кубинското държавно управление също по този начин усилва заплатите на професорите до 1700 песо и на държавните публицисти до към 1400 песо - 58 $.

Виртуално изявление с родом от Куба и гражданин на Хавана, Клаудия Мартинес, удостовери това нарастване на заплатите. 

Мартинес, който работи като историк в университета в Хавана, твърди, че „ междинната заплата на кубинец е 400 до 500 песо, малко повече в този момент с нарастването на заплатата, което направиха. 

Например печелех 530 CUP, което е еквивалентно на 21 [щатски] $ или CUC месечно. Сега спечелвам 1500 песо, което е еквивалентно на 60 CUC […] ”

Факт: Петролните наказания опустошават Куба.

На фона на политически конфликт сред Съединени американски щати и Венецуела Министерството на финансите на Съединени американски щати санкционира четири компании, транспортиращи нефт от Венецуела до Куба. 

В момента Куба изпитва дефицит на бензин заради тези наказания.

Производството на храни и публичният превоз претърпяха огромни съкращения след недостига. 

Фабриките също редуцираха работното време като метод да спестят доставките на бензин на острова. 

Гражданите на Куба се притесняват, че дефицитът на нефт в последна сметка ще докара до всеобщи спирания на електрозахранването.

Американско-кубинските връзки исторически са били нестабилни. 

Развитието на икономическите партньорства обаче породи стратегии, които укрепват позитивните връзки сред двете страни.

Подкрепен от етичен кодекс, планът има за цел да улесни устойчивите бизнес практики от страна на кубинските жители, с цел да повдигнат общностите от бедността, като в същото време са съобразени с околната среда.

Мит: Магазините не одобряват националната валута.

Икономическата система на Куба включва две валути: националната монета, която хората познават като CUP, и конвертируема валута, която е съвместима с щатския $, наречена CUC. 

През юли 2020 година кубинското държавно управление отвори магазини, които работят само с задгранична валута като метод за генериране на доходи и финансиране на обществени стратегии. 

Правителството съобщи, че все пак допълнение, елементарните магазини ще продължат да одобряват CUP и CUC за обществеността.

Мартинес в детайли разказва функционалността на тези MLC магазини, което значи „ Moneda Libre Convertible “ или свободно конвертируема валута. 

Тя разграничава тези компании от елементарните магазини, заявявайки: „ В магазините [MLC] има артикули, които нормално са скъпи в други магазини. “

 Мартинес заявява, че „ Магазините на MLC продават 20-литров бидон с олио за готвене, който коства 40 $, само че други магазини не го продават, тъй като е по-скъпо и не е това, което употребява междинният човек. Но това, че не одобряват национална валута, не е правилно. Всъщност отидох и купих олио за готвене с национална валута от магазините оня ден. "

Факт: На острова има дефицит на артикули.

С най-суровите стопански спънки, които страната е виждала в последно време, кубинските жители виждат липса на избрани потребителски артикули.

 Трудно се намират хранителни и хигиенични артикули, като месо, сирене, сапун и паста за зъби .

 Тези дефицит евентуално ще ескалират, в случай че комерсиалните блокади не изчезнат скоро.

Caritas Cubana е организация с нестопанска цел, която има за цел да помогне на най-уязвимото население на Куба по време на рецесия. През 1991 година католическата черква основава организацията и нейното въздействие е видимо. 

Базирана в Бостън сестринска организация, наречена „ Приятели на Каритас Кубана “ , се появи през 2005 година и се трансформира в най-големия интернационален донор за щедрост. 

С помощта на дарения от Приятели, Caritas Cubanas съумя да обслужи 48 153 души през 2019 година с стратегии за възрастни хора, деца с увреждания, пациенти с ХИВ и СПИН, както и тези пагубни естествени бедствия.

Мит: Бойкотирането на страната ще постави завършек на икономическата неправда.

Туристите се чудят дали избягването на политически нестабилни страни , като Куба, ще помогне за разрешаването на корупцията в държавното управление. 

Проучванията обаче показват , че туризмът в Куба „ има капацитета да помогне за повишение на националните приходи, да усили заетостта на добре платени работни места и да способства за по-голямото присъединяване на Куба в международната стопанска система “. Като се има поради, че туризмът е един от най-конкретните способи в страната за облекчение на бедността, той би трябвало да получи отбрана.

Ако туристите имат някакви етични запаси по отношение на визитата на Куба, има различни ограничения, които човек може да предприеме, като да вземем за пример протест на държавните промишлености по време на пътешестване. 

Като прецизно употребяват артикули и услуги от локалния бизнес и заобикалят екстравагантните курорти, посетителите могат да влагат в жителите, като в същото време усещат очарованието на Куба.

Обикновено е мъчно да се намерят локални екскурзоводи без персонални рекомендации. Уебсайтът Toursbylocals.com обаче разрешава на туристите да резервират частни водачи, до момента в който пътуват. Това е ужасно начало за насърчаване на локални връзки в Куба, тъй че пасажерите да могат да посещават най-хубавите заведения за хранене, пансиони и други места без връзки с държавното управление.

С дълга история на неразрешени политически безредици, Куба е цел за други страни, криещи се под булото на „ националната сигурност “. Необходими са обаче дейности против бедността макар политическите разлики.

Като цяло, последните световни събития направиха обществеността по-развълнувана от всеки път, тъй че предпазливостта е от значително значение при взаимоотношение с изявления за Куба. Потребителите би трябвало да прегледат други медии, с цел да получат същинските обстоятелства за бедността в Куба.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР