Куази Куартенг - досегашният министър на бизнеса, енергетиката и индустриалната

...
Куази Куартенг - досегашният министър на бизнеса, енергетиката и индустриалната
Коментари Харесай

Лиз Тръс ще разчита на досегашния министър на енергетиката за финансите

Куази Куартенг - досегашният министър на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика в държавното управление на Борис Джонсън - бе назначен за министър на финансите в кабинета на Лиз Тръс, съобщи " Ройтерс ".

Куартенг е идеологически съдружник на Тръс и ще би трябвало да се оправи с рецесията с покачващите се цени на главните артикули и на силата, като предложи проект за понижаване на налозите и обществените разноски.

Куартенг е на 47 години и е наследник на ганайски имигранти, приключил е университетите в Кеймбридж и Харвард. Специалист е по история на стопанската система и се възхищава на Маргарет Тачър и на нейното завещание. Има и книга за " Желязната лейди ".

За вътрешен министър в държавното управление на Лиз Тръс е назначена някогашна адвокатка. Това е 42-годишната Сюела Брейвърман , която е мощно консервативна.

Брейвърман в даден миг се беше присъединила в конкуренцията за лидерския пост на английските консерватори, само че се отхвърли на ранен стадий. От една година тя бе юридически консултант на държавното управление.

Сега на нея е предоставена задачата да се бори с рецесията с мигрантите, прииждащи през Ламанша и с проектите на Лондон да изпраща противозаконни мигранти в Руанда, оповестени от Борис Джонсън.

За министър на външните работи бе избран Джеймс Клевърли, който е на 53 години, покровител на Brexit и разгорещен последовател на Тръс.

Майката на Клевърли е родена в Сиера Леоне. От 10 години той е държавен секретар в министерството на външните работи, а от предишния юли е министър на образованието.

Бен Уолас остава министър на защитата в кабинета на Тръс. Като цяло прави усещане, че основните постове в кабинета на Тръс са дадени на британци с мигрантски генезис.

Освен това за първи път министърът на финансите и министърът на външните работи са чернокожи, а вътрешната министърка е от семейство от индийски генезис.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР