КУАЛА ЛУМПУР, Малайзия (AP) — Малайзия обвини бивш министър в

...
КУАЛА ЛУМПУР, Малайзия (AP) — Малайзия обвини бивш министър в
Коментари Харесай

Малайзия обвини бивш министър, че не е декларирал активи, тъй като разследването за корупция е насочено към съюзници на бившия премиер

КУАЛА ЛУМПУР, Малайзия (AP) — Малайзия упрекна някогашен министър в понеделник в недеклариране на активи, последната стъпка в следствие за корупция, което е ориентирано към няколко души, свързани с някогашен министър председател.

Бившият министър на финансите Даим Зайнудин, който напусна поста преди повече от 20 години, е основен съдружник на някогашния министър-председател Махатхир Мохамед. И двамата настояват, че следствието е политически стимулирано и че прокурорите са пренебрегнали евентуалната корупция измежду съдружниците на настоящето държавно управление.

Слабият Даим, на 85 години, който преди малко беше изписан от болница, се появи в съда в инвалидна количка. Той пледира почтен по обвиняване за недеклариране на 71 актива, вариращи от първокласни коли до голям брой компании, парцели и земя. Той е изправен пред до пет години затвор и санкция, в случай че бъде приет за отговорен.

След правосъдното чуване Даим назова премиера Ануар Ибрахим „ вълк в овча кожа, който вика за промени “, само че вместо това злоупотребява с дъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР