Ку треската в Етрополе е четири пъти по-смъртоносна от коронавируса.

...
Ку треската в Етрополе е четири пъти по-смъртоносна от коронавируса.
Коментари Харесай

Ку треската в Етрополе е 4 пъти по-смъртоносна от коронавируса

Ку треската в Етрополе е четири пъти по-смъртоносна от ковид. „ В момента имаме Ку тресчица в града, а смъртността от нея е към 12%, до момента в който при ковид – 3%”, сигнализира пред Нова телевизия шефът на Националния център за заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

Вече се потвърди, че този нов ковид не е толкоз рисков за бебетата, новородените, за бременните, както грипът е, добави медикът.

Водещият на „ Здравей, България “ Виктор Николаев обаче заприказва за слух, съгласно който се криело това, че са излезли инфектирани проби. „ Едни споделят за двама, а други – за 10 души. Имате ли проба, която ви съмнява, само че задържате информация, с цел да не предизвиквате суматоха “, попита той.

„ Няма проба, която да ни съмнява. Ако имаше, бихме пуснали спомагателни проучвания. Ползваме най-хубавите мостри за всички вътрешни контроли в лабораторията “, съобщи професорът.

„ Сигурен съм както за потенциала на Националната референтна лаборатория, която се управлява от професорка, която има докторат по тази диагностика. Специалисти по вирусология работят в центъра ни “, добави той.

„ Този ковид няма характерно лекуване. Има данни, че в Китай неголеми групи от хора са лекувани с антивирусни медикаменти. Броят им обаче е дребен и резултатите не разрешават да се вземе извънредно мнение. Засега одобряваме, че лекуването е симптоматично, само че би трябвало да се каже на хората, че вирусът не е рисков за младите и за здравите “, акцентира проф. Кантарджиев.

„ Възрастните и хората с хронични болести обаче би трябвало да внимават. Опасен е както и грипният вирус “, добави той.

„ Тази година няколко хиляди души са умрели поради грип, макар че епидемията бе дребна. Както се пазят хората от грипа, по този начин би трябвало и от коронавирусите “, съобщи шефът на Националния център за заразни и паразитни заболявания

Няма нищо кой знае какъв брой ужасно, добави той.

Комбинирането на препарати за лекуване на СПИН и на грип ли е пробвано в Китай, попита водещата Аделина Радева, а професорът удостовери това.

„ Софиянци изкупиха препаратите за грип. Добре, че са със дълга валидност, за могат да ги употребяват следващата година за грипната зараза. През есента, когато споделих да вземат хората противогрипни медикаменти, аптеките не бяха по този начин опразнени, както в този момент. В края на грипната зараза се изкупиха препаратите против грипа поради ковид “, сподели още проф. Кантарджиев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР