КТБ продължава да бъде възможна и в момента. Това заяви

...
КТБ продължава да бъде възможна и в момента. Това заяви
Коментари Харесай

КТБ продължава да бъде възможна и в момента, обяви Христо Иванов

КТБ продължава да бъде допустима и сега. Това съобщи водачът на Движение " Да, България " Христо Иванов пред Би Ти Ви. Той обаче не посочи защо приказва, като добави, че банкрутиралата банка е работила като нелегално дружество.

По думите му депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски е бил част от онази политическа среда, в която е ставало допустимо построяването на пирамидата КТБ. Той разяснява и изявлението на ръководителя на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова, че Пеевски може да е измежду ощетените от банкрута на банката, в случай че е бил неин клиент. Иванов съобщи, че тя бърка понятията клиент и инвеститор.

Лидерът на " Да, България " добави, че не чака делото за КТБ да бъде завършено скоро. Една от главните аргументи по тази причина била, че този модел на корупция не е непризнат от политическия хайлайф в страната.

" Фактът, че Иван Искров (бел. ред. шефът на Българска народна банка при банкрута на КТБ) не е измежду хората с обвинявания и не носи отговорност не демонстрира, че на някой ще се търси отговорност ", сподели още Иванов.

Той посочи, че не може да се има доверие нито на Българска народна банка, нито на синдиците, нито на проверяващите, че цялата информация за банкрута на банката ще излезе нескрито. Според него големият размер на обвинителните материали, които дружно с обвинителния акт възлизат на 210 хиляди страници, целят тематиката да бъде заровена.

Христо Иванов засегна и тематиката за кариерните бонуси във Висшия правосъден съвет. С последните промени на Закона за правосъдната власт, гласувани от Народното събрание на 27 юли 2017 година, те се вкараха за членовете на сегашния Висш съдебен съвет при приключване на мандата им.

" Това е следващ опит на тези, които са слушкали още веднъж да папат след края на мандата им ", сподели Иванов и добави, че с този жест се демонстрира на магистратите, които занапред влизат във Висш съдебен съвет, че " в случай че слушат ", може да се възползват от сходни привилегии.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Съдебната промяна (619)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР