КТ Подкрепа ще направи днес национален протестен митинг-шествие и едночасова

...
КТ Подкрепа ще направи днес национален протестен митинг-шествие и едночасова
Коментари Харесай

KT ”Подкрепа” излизат на национален протестен за болничните

КТ ”Подкрепа ” ще направи през днешния ден народен протестен митинг-шествие и едночасова предупредителна стачка на обществените служащи, оповестиха от синдикалната организация.
Националният протестен митинг-шествие - от 11.00 ч., е под наслов " Болните служащи не са нарушители! ".

Основните претенции на протестиращите са работодателите да поемат най-малко първите пет дни от болничните; да изплащат 100 % от трудовото заплащане през този интервал (понастоящем е едвам 70 на 100, като от тях се удържат осигуровки и данъци); отпадане на налога върху минималната работна заплата; незабавна актуализация на добавката за нощен труд, която е в размер на 25 стотинки; ограничение на изключителния труд и използване на сумираното пресмятане на работното време единствено в непрекъсваеми производства.

От 10.00 ч. до 11.00 ч. в 35 Дирекции " Социално подкрепяне " в цялата страна ще се състои едночасова предупредителна стачка с главно искане за 40 % базово нарастване на главната работна заплата на обществените служащи и чиновници. Стачката е проведена от Националния профсъюз на административните чиновници към КТ " Подкрепа ".

Работниците и чиновниците, членове на КТ " Подкрепа ", няма да позволен да продължи отнемането на обществените ни права, показват от синдиката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР