КТ Подкрепа настоява да бъде увеличена ниската сега средна работна

...
КТ Подкрепа настоява да бъде увеличена ниската сега средна работна
Коментари Харесай

Подкрепа настоя за увеличение на заплати

 КТ " Подкрепа " упорства да бъде увеличена ниската в този момент междинна работна заплата на предприятието Водноелектрическа централа, като твърди, че се основават предпоставки за дискриминация в бранша по отношение на заплатите в другите сдружения и поради спецификата на работа – подземен и не безвредни и здравословни условия на труд, както и поради статута на Водноелектрическа централа, обвързвана с националната и енергийна сигурност в страната. 

От синдиката упорстват в границите на 3 дни да стартират договаряния сред принципала и синдикатите за нарастване на работната заплата в предприятието, заяви за Varna24.bg Атанас Кръстев, ръководител на " Подкрепа ". Според него е извънредно незаслужено да се усилват заплатите на държавните чиновници до 20%, а да се замразяват заплатите на едно печелившо сдружение.

По данни от синдиката до момента не са подхванати никакви дейности за разрешаване на казуса. Последното съглашение за нарастване размера на трудовите хонорари е от 2017 година.

До този миг са изпратени две писма до управлението на НЕК с искане на договаряния за нови равнища на възнаграждение, без да има развиване по тях.

От профсъюз “Подкрепа " предизвестяват, че се нагнетява напрежение, което би могло да прерасне в колективен трудов спор. Също по този начин се инициира и подписка с искане на оставката на изпълнителния шеф на НЕК Йончев, както и на шефа на БЕХ Валентин Николов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР