КТ „Подкрепа” излиза на протест без КНСБ. Протестът ще е

...
КТ „Подкрепа” излиза на протест без КНСБ. Протестът ще е
Коментари Харесай

Димитър Манолов: "Подкрепа” излиза на протест за болничните без КНСБ

КТ „ Подкрепа” излиза на митинг без КНСБ. Протестът ще е под надпис „ Болните служащи не са престъпници”. Това заяви водачът на Подкрепа Димитър Манолов в " Важното, казано на глас " в bTV Радио .

Исканията, с които излизаме на митинг в сряда, са да погледнем на тази система по радикално друг от досегашния метод, изясни Димитър Манолов.

Your browser does not support the audio element.

„ В България май свикнахме, че безусловно хората би трябвало да заплащат за всичко. Ще стартираме да приказваме по тематиката по друг метод – не че служащите крадат и са нарушители и по тази причина не би трябвало да им се заплащат болничните, а тъкмо противоположното. Работодателите би трябвало да имат по-сериозен принос към осигурителните фондове и към всичко, което се случва с така и така намаляващия трудов капацитет на държавата”, безапелационен беше Манолов.
КНСБ: Работодателите в Европа изплащат болнични от 2 до 30 дни В 13 страни от Европейски Съюз е въведен изчакващ интервал от 1 до 3 дни, в който няма заплащане
Той изясни, че България е страната дружно с още две в Европейски Съюз, в която работодателите минимум вземат участие в грижата за своите служащи, когато са заболели.

По думите му нарастването на болничните в по-голяма част е за болнични, които са над 15 дни.
Болни на работа или здрави на отмора: Всичко, което би трябвало да знаете Промяната в режима при болничните е замразена, само че евентуално ще приказваме още веднъж за нея скоро
Има не малко механизми да се ревизират лицата, които са в отпуск по болест, изясни водачът на синдиката. „ В Национален осигурителен институт се зае по кое време един човек боледува или някъде пътува със самолет”, безапелационен беше Манолов. Той обаче уточни, че заболеваемостта на работещите българи през последните години доста се е нараснала.

Чуйте още в звуковия файл!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР