КТ Подкрепа иска поскъпване на въглищата от Мини Марица-изток КТ

...
КТ Подкрепа иска поскъпване на въглищата от Мини Марица-изток КТ
Коментари Харесай

КТ Подкрепа иска поскъпване на въглищата от Мини Марица-изток

КТ Подкрепа желае повишаване на въглищата от Мини Марица-изток КТ Подкрепа изиска незабавно нарастване на цената на въглищата, добивани от Мини Марица-изток с най-малко 15 %. Това ще докара до повдигане на цената на създавания от топлоцентралата ток, само че не би трябвало да се отрази върху сметките на битовите клиенти поради дребния дял на контролирания пазар, настояват синдикалистите.
 
От " Подкрепа " упорстват за смяна на цената на въглищата във формулата за пресмятане на цената на тока от Топлоелектрическа централа " Марица изток " и се аргументират, че все още цената на въглищата за производството на мегаватчас ток е от 25 до 30 лв. , а цената на тока е от 75 до 140 лв. . Ако цената на въглищата се вдигне с 15 на 100, то това значи покачване на цената на тока от този Топлоелектрическа централа с най-малко 10 %. Но това не би трябвало да повлияе на сметките на битовите клиенти, защото делът на тази топлоцентрала на контролирания пазар е под 10 на 100.
 
От КТ Подкрепа считат, че стабилизирането на въгледобива и производството на електрическа енергия в комплекса " Марица-изток " е изискване за задоволително количество и ниски цени на предлаганата на свободния пазар електрическа енергия.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР