КСНС не постигна съгласие относно ролята и функциите на бъдещия

...
КСНС не постигна съгласие относно ролята и функциите на бъдещия
Коментари Харесай

Радев: КСНС не постигна съгласие за антикорупционния орган

КСНС не реализира единодушие по отношение на ролята и функционалностите на бъдещия антикорупционен орган. Това стана ясно от изказване на президента Румен Радев след съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на тематика „ Необходими законодателни ограничения за противопоставяне на корупцията “.
 

„ Целта на КСНС бе да търсим единодушие към кардинални решения за ефикасна битка с корупцията. Обединихме се, че резултатите от битката са ниски заради недостатъци в законодателството. Постигнато бе единодушие за главните насоки в работата на държавните институции, които да подсигуряват използване на сложен метод, който да се концентрира върху разкриването и реализирането на наказателната отговорност. Второ, нормативна уредба, която да обгръща предварителната защита. Трето, ефикасни механизми както за секване на практики, по този начин и за навреме откриване на корупционни практики. Независимост на органите “, съобщи Радев.
 Заседание на КСНС за ограниченията за битка с корупцията БГНЕС

По думите му членовете на КСНС са се обединили към следните решения - да одобряват промени в Наказателен кодекс по отношение на корупционните закононарушения, Народно събрание да прегледа и одобри Закон за противопоставяне на корупцията и новият закон да регламентира всеобхватни ограничения, включващи предварителната защита, лишаване на нелегално добито имущество.
 
Съветът не съумя да реализира единодушие по отношение на ролята и функционалностите на антикорупционния орган, както и по отношение на правилата за назначението на неговото управление, сподели президентът.
 
Наистина е нужен самостоятелен проверяващ орган, сподели още Румен Радев.
 Заседание на КСНС за ограниченията за битка с корупцията БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР