КСНС не е кой знае колко голямо събитие, но продължи

...
КСНС не е кой знае колко голямо събитие, но продължи
Коментари Харесай

Карантинираните след КСНС са 28 души

" КСНС не е кой знае какъв брой огромно събитие, само че продължи дълго и се организира в относително малко помещение. Дали всички ще са под карантина, зависи от епидемиолога, който прави изследването. Общият брой карантинирани след Съвета е 28 души ”. Това съобщи пред Нова телевизия основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Той даде отговор на въпроса кой ще може да се възползва от по-кратката карантина.

„ Всичко зависи от това в кой миг ни е връчено предписанието от РЗИ. Това важи единствено в случай че сме контактни лица на инфектиран, само че не и в случай че ние самите сме заболели. ”

„ Твърденията, че имунизациите не работят, са тотално погрешни. Те обаче не са толкоз ефикасни против разновидността Омикрон. При него двудозова имунизация ни защищава с до 50%, а в случай че имаме трета бустерна доза отбраната нараства с до 80-85%. Няма 100-процентова гаранция към момента ”, добави Кунчев.

По думите му въздействието на Омикрон пораства стремглаво и в случай че карантинираме всички контактни, ще пристигна миг, в който цялата страна ще е под карантина. Според Кунчев три са аргументите да пораства броят на хората, които влизат в болница макар, че са имунизирани - ниският % на имунизация в България, дребният % сложени бустерни дози и това, че Омикрон съумява да заобиколи имунитета, основан от двудозовата имунизация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР