КСНС е орган за подпомагане на диалога и за търсене

...
КСНС е орган за подпомагане на диалога и за търсене
Коментари Харесай

Президентът: Искам да чуя премиера по въпросите за Македония

" КСНС е орган за подкрепяне на разговора и за търсене на общо решение в името на значими национални цели. По отношение на районен съд Македония необятен народен консенсус освен, че има, той е мощно изразен. Управляващите би трябвало да са наясно с това. Ако разговорът в самата ръководеща коалиция е нарушен, това би трябвало ясно да се каже какви са аргументите за това, сподели президентът Румен Радев, откакто министър-председателят Кирил Петков го прикани да свика КСНС по тематиката за РСМ.

" За това дали има напредък от страна на РСМ по осъществяване на нашия контракт, има ли смяна в позициите на нашите европейски сътрудници и европейски институции - по тези въпроси би трябвало да чуя министър-председателя ", акцентира президентът.

" Ще продължим да работим по този начин, че нашите братя в Северна Македония да получат гаранции за един резистентен и необратим развой на интеграция ", добави президентът.

Според него, България има потребност от непоклатимост, бистрота и праволинейност в ръководството.

" Нито интеграцията на Република Северна Македония, нито въздушния суверенитет на България могат да бъдат обект на сделки. За човешки права няма пазарлък ", сподели още Радев.

В навечерието на 24 май президентът посреща мощите на светите братя Кирил и Методий
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР