Ксилитолът е естествен подсладителТой се добавя към широка гама от

...
Ксилитолът е естествен подсладителТой се добавя към широка гама от
Коментари Харесай

Какво е ксилитол и какви са ползите от него?

Ксилитолът е натурален подсладител

Той се прибавя към необятна гама от артикули за отбрана на зъбите от кариес и като сурогат на захарта. Знаете ли, че той участва в кората на дърветата и растенията? Също по този начин в някои плодове и зеленчуци като сливи, ягоди и карфиол. Освен това нашето лично тяло създава ксилитол, въпреки и в доста дребни количества, написа

Ксилитолът може да наподобява на захар, тъй като има сходен усет. Разликата сред тези два подсладителя е, че за разлика от захарта, ксилитолът не предизвиква кариес, тъй че не е нездравословен за зъбите.

Това е подсладител, който съдържа 40% по-малко калории от захарта и понижава вероятността от появяването на кариес от 30% на 85%.

Запознайте се с всичките му преимущества!

Този подсладител е употребен за подготвяне на питиета, бонбони и дъвки, които не съдържат захар.

Предимства на ксилитол

Рафинираната захар съдържа ненужни калории и субстанции, които в последна сметка могат да увредят тялото ни. Въпреки това има и други доста по-здравословни нейни заместители, в това число ксилитол, сироп от агаве или захар от панела.

По този мотив пристъпваме към анализиране на потребните за здравето свойства на ксилитола:

1. Укрепва имунната система

Ксилитолът покачва интензивността на белите кръвни кафези. По този метод укрепва имунната ни система и ни защищава от появяването на бактериални болести.

2. Увеличава костната компактност

Многобройни скорошни изследвания настояват, че този подсладител усилва костното и минералното наличие, като по този метод понижава възможностите за заболяване от остеопороза.

3. Препоръчва се за диабетици

Ксилитолът се предлага изцяло за хора с диабет. Тъй като не съдържа фруктоза, той не въздейства върху равнищата на кръвната глюкоза и инсулин.

4. Предотвратява кухини и инфекции в устата

Кариесът се образува посредством бактерии в устата. Те "перфорират " зъбите и в случай че не бъдат лекувани в точния момент, могат да причинят рухването им.

Ксилитолът освен не предизвиква кариеси, само че и ги предотвратява. Той колабира бактериите и им пречи да всмукват глюкозата. По този метод предотвратява развиването на бактерии.

5. Забавя стареенето на кожата

Доказано е, че ксилитолът усилва производството на колаген. Колагенът е тип протеин, който произвеждаме сами и който обезпечава по-голяма резистентност, разтегливост и регенерация на тъканите. По този метод предотвратява образуването на бръчки и ни разрешава да покажем доста по-млада кожа.

6. Предотвратява случаите на отит

Вече обсъдихме антибактериалните свойства на ксилитола. По този метод също ни оказва помощ да се предпазим от ушни инфекции.

7. Използването на дъвки с ксилитол може да бъде дейно в битката с неприятния мирис. Те също по този начин спомагат за увеличение на слюноотделянето, което благоприятства елиминирането на бактериите. Важно е да се има поради, че резултатите от дъвката не са сурогат на миенето на зъбите. Изплакванията, съдържащи ксилитол в централизация минимум 3,3% също оказват помощ за попречване на кариес и обезпечават прелестно чувство за прохлада, както и пастите за зъби с минимална централизация от 10% ксилитол.

Ето 7 преимущества, които го вършат идеалният сурогат на захарта.

А вие, опитахте ли го към този момент?
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР