КС с решенията си казва и показва, че прокуратурата е

...
КС с решенията си казва и показва, че прокуратурата е
Коментари Харесай

Гешев: КС каза, че прокуратурата е спазила закона и продължава да го спазва

" Конституционен съд с решенията си споделя и демонстрира, че прокуратурата е спазила законите и продължава да съблюдава законите на Република България ", заключи основният прокурор Иван Гешев и посъветва хората да четат деликатно самото решение за имунитета на президента, а не мненията по него.

" Аз съм склонен с президента Радев, че решенията на Конституционен съд не се разясняват, а се ползват. И аз благодаря на Конституционен съд, че отговори на въпросите ", добави той.

Той изрази доволство, че Конституционен съд е дал отговор на всичките заложени от него въпроси. „ Стана ясно, че прокуратурата е спазила закона. Това решение на Конституционен съд дава отговор на всички наши въпроси, дава опция прокуратурата да си свърши работата . ”, сподели Гешев. " Как ще бъде приложено то, зависи от обособените наблюдаващи прокурори по сътветните проблеми ", добави той.

„ Рухна митът за всесилния и неподлежащ на надзор основен прокурор. Този мит беше популяризиран от политически среди и НПО-та, чиято цел е заличаване на прокуратурата. Този мит рухна с решението на Конституционния съд ”. Обвинител номер 1 направи коментара в Ямбол, където отиде след разбиването на може би най-голямата нарколаборатория у нас.



„ Не считам, че съм направил нещо, за което да ме проверяват.
Аз не съм човек, който е нарушител, а човек който пази закона над 20 година от служител на реда, през следовател до основен прокурор и моята цел е българските жители да получат правдивост.

Знам, че имам врагове. С работата си засегнах хора с милиарди. Знам, че ще има реакция. Знам, че прокуратурата ще бъде атакувана, ще бъдат направени опити да бъде унищожена, както по времето на Иван Костов ”, коментира още Гешев. „ Аз ще върша, каквото би трябвало да се направи, а отсам натам да става, каквото ще ”, зарече се основният прокурор.
   
Разбиха нарколаборатория в Ямбол. Подробности от основния прокурор Иван Гешев и на уеб страницата ни: https://bit.ly/2EuN574
Публикувахте от в Петък, 31 юли 2020 година
Гешев е безапелационен, че е наясно, че спецпрокуратурата не е комфортна на хора с доста пари, на милиардери с политическо въздействие, които желаят да компрометират тази институция.

На въпрос за неспирните към този момент 23 дни антиправителствени митинги, на които главно искане е неговата персонална оставка, Иван Гешев сподели единствено, че не разяснява политически тематики.

Той призна, че е в отпуска, само че обикаля страната, с цел да се запознае на място с сътрудниците си прокурори.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР