Krypton 700 G2 е разработена като гейминг-продукт, с приятни светлинни

...
Коментари Харесай

Krypton 700 G2: над 20 милиона клика за геймъри и професионалисти


Krypton 700 G2 е създадена като гейминг-продукт, с приятни светлинни резултати
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Рядко се замисляме какъв брой значима е в действителност периферията, посредством която вършим ежедневната си работа на компютъра. Но една здрава и издръжлива мишка е скъпа както за буйния геймър, по този начин и за всеки експерт, изключително в случай че работи с доста кликове – да вземем за пример графична обработка, видео-монтаж, анимация.

Здрава и издръжлива – такава е Genesis Krypton 700 G2. Тя е способна да понесе минимум 20 милиона клика. Освен това има акуратен оптичен датчик Pixart PAW3333 и забележителна разграничителна дарба: до 8000 dpi.

Дизайн и структура

Мишката е създадена като гейминг-продукт и с някои приятни светлинни резултати. Цветна RGB линия минава елегантно по периферията и прелива цветовете си с PRISMO резултат. Но светлините могат да бъдат изключени и тогава тази мишка по нищо не припомня, че е създадена за гейминг – наподобява строго, стилно и пасва на всяка офис-среда.



Трябва да се признае, че светлинната декорация по никакъв начин не е „ предозирана ” – тънката линия е ненатрапчива и приятна за окото. Логото свети по-дискретно и цялостният аспект пленява окото.

Отвъд светлината, Krypton 700 G2 наподобява добре, има изчистен дизайн и дори е леко „ стелт ” на тип. Гумираната повърхнина разрешава здрав захват без нежелано превъртане – нещо наложително за всяка модерна мишка. Отляво повърхността е извита по този начин, че образува самобитно „ легло ” за палеца.

Горната повърхнина леко „ изтича ” надясно, с надолнище, което разрешава прелестно разпределяне на ръката върху корпуса. Това я прави ергономична и щадяща дланта и китката на ръката. Дясната странична повърхнина също е особена – със скосения си профил обезпечава поддръжка на последните два пръста от ръката.

Може би за някого това наподобява нищожно, само че когато човек прекарва часове наред с ръка върху мишката, в интензивно кликане, ергономичността е от първостепенно значение за понижаване на риска от претоварване, контузии и възпаления на сухожилията.

Всички бутони са добре позиционирани, на комфортни места. Използването им идва напълно естествено. Бутоните „ напред ” и „ обратно ”, ситуирани отляво, са задоволително огромни за обикновено потребление и сложени задоволително високо, тъй че човек не може да ги натисне инцидентно, само че в това време са елементарно налични при потребност.

Поведение

Кликането и придвижването на мишката се усещат гладки, флуидни. Бутоните са тихи – кликът се чува отчетливо, без да е мощен и настойчив. Това е добре пристигнало за всички, които играят без слушалки, и несъмнено за всички, които работят в офис-среда и не е задоволително да тормозят слуха си с внезапни звуци.

Мишката тежи 96 грама, с което не е измежду най-леките модели на пазара, само че не и изключително тежка. Докато някои биха предпочели по-лека мишка, тази е от по-осезаемите – за хора, които обичат да усещат тежест в ръката си, до момента в който играят.

Персонализация

Има осем програмируеми бутона – с изключение на обичайните ляв и десен плюс скрола, има два бутона за превключване на разграничителната дарба, два бутона „ напред и обратно ” отляво, както и бутон „ fire ”, комфортно ситуиран до левия типичен бутон. Всички са програмируеми посредством предоставения от производителя програмен продукт. Могат да бъдат обвързани със характерни функционалности, разнообразни от обичайна им приложимост.

Най-интересен е бутонът „ fire ”. Той може да се употребява за обща пукотевица по време на игра или пък да му се припише функционалност, типична за постоянно употребен работен развой. Лесно наличен е за показалеца и бързо се привиква с него.

Двата DPI бутона на гърба на мишката са планувани за избор сред 6 режима на разграничителната дарба.

Софтуерът разрешава цялостно персонализиране на мишката, от ускорението през скоростта на скрола до интервала на двойния клик.

Програмируемо е и осветлението. То може да бъде в някой от авансово дефинираните режими, да вземем за пример „ вълнообразно ” или „ мирис на 7 цвята ”, само че може да се настрои и по други персонални желания, даже в случай че това значи да свети непрекъснато единствено в един цвят – въпрос на усет и персонални желания.

Вградената памет запомня параметрите след първичното конфигуриране. На всеки идващ компютър, на който бъде прикачена, Krypton 700 G2 ще помни по какъв начин да се държи, тъй че човек елементарно може да я вземе в раницата и да отиде на геймиг празненство или пък да се реалокира от служебния на домашния компютър (и обратно).

Достъпност

На нашия пазар Krypton 700 G2 се предлага за към 60 лв. с включен Данък добавена стойност, което я прави извънредно примамливо предложение: обезпечава професионална работа, без да е нужно човек да изсипе цяло положение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР