Крясъци и размяна на обвинения и заплахи на висок глас

...
Крясъци и размяна на обвинения и заплахи на висок глас
Коментари Харесай

Илчовски към ГЕРБ: Вие сте рекетьори

Крясъци и замяна на обвинявания и закани на всеослушание белязаха второто чуване на земеделеца Светослав Илчовски в парламентарната комисия по проверка. Той повтори казаното и по-рано за преплитане на наедрял бизнес и политика през съответни компании и съответни функционери на ГЕРБ, заяви бТВ.

Илчовски направи това безусловно обграден от депутатите от партията, чиято парламентарна група окупирала залата, в която се организираше съвещанието на комисията. До него седеше притежателят на компания „ Градус “ Иван Ангелов. Илчовски го уточни като лицето, което свързва властта в агробизнеса с тази в страната.

Той още веднъж съобщи, че два пъти е бил предупреждаван от министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, която по думите му го предизвестила да спре да купува земя.

На собствен ред Ангелов съобщи: „ Особено съм сюрпризиран от безскрупулните неистини. 95% от нещата, които сподели, бяха неистини “. „ Бойко Борисов на мен ми е помагал, тъй като аз върша огромен износ (…) молил съм го, когато съм имал някакви ветеринарни проблеми по границите (…) Бойко Борисов ми спомага, като подсигурява пред турската ветеринарна работа, че нашите документи дават отговор на европейския ветеринарен стандарт “, уточни Иван Ангелов.

Земеделецът на няколко пъти се обръщаше към него с „ чичо Иване “. „ Г-н Ангелов, толкоз Ви ненавиждат хората, че всеки ден ми оказват помощ такива, дето не съм ги виждал, от ГЕРБ, непрекъснато ми пращат информация какво вършиме! “, съобщи Илчовски.

Освен това той разгласи, че има и фотоси с Ангелов от Монако, за където твърди, че е бил уговарян за фиктивно увеличение на оборота на компания, която следва да излезе на борсата. По думите му става дума за 60-70 млн. лева за няколко месеца: „ Лошото е, че забърках и мои познати, споделих им, че въпреки всичко министър председателят ме е помолил, направихме на тая компания оборот, въпреки всичко да имаме коз да ни ядат по-бавно “.

„ Брутална неистина, безогледна неистина, в никакъв случай не съм употребявал името на премиера пред този господин “, репликира го Ангелов. Отношенията му с Борисов били „ чисто мъжки, без да има нещо полово “.

По думите му двамата били на екскурзия.

Пред комисията изясни и че е продавал по 30-40 000 тона зърнени култури при 15-20 лева загуба на всеки звук в продължение на години.

На това босът на „ Градус “ излезе с данни, че е купувал царевица на 280 лева на звук от Илчовски, до момента в който от различен снабдител цената е била по-ниска. Коментарът на земеделеца беше, че това е обвързвано с Ангелов сдружение.

„ Той ме упреква мен в измами, 20 година обратно да ми създадат данъчна инспекция, всяка данъчна инспекция ми излиза в стотинки. Аз нямам никакви терзания по отношение на чистотата на работата си. При мен работят 1700 индивида – единствено в „ Градус “. Не считам лечебните заведения „ Токуда “ и „ Сити клиник “, където работят 2300 индивида. 4000 индивида работят при мен. Това би трябвало да го кажа, тъй като при мен няма да работят 4000 индивида и те да си взимат постоянно заплатите, в случай че аз съм този глупак, който ме показва г-на “, съобщи Ангелов.

Сериозна дискусия се завихри към бартера на пилешко месо против фурми с Дубай, откакто предприемачът съобщи, че е продал фурмите - а не са били предоставени на БЧК, както по-рано се разбра. Ангелов се оправда, че е човек на възраст и казусът е някогашен и е допустимо да се е объркал.

Илчовски уточни и кой му е посочил видео с издевателства над задържан предприемач: лице на име Боян Марков, от Стара Загора, обвързвано със „ сателитни компании “. Станало на именния ден на Иван Ангелов, малко преди идването на различен посетител – министър председателят Бойко Борисов.

Той се обърна и към депутатите на ГЕРБ: „ Вие сте рекетьори! “. „ Изчаках малко да ви падне властта на такива като този до мен “, разгласи още земеделецът.

По отношение на кюлчетата, за които съобщи на предното чуване, че са били подарък за премиера Бойко Борисов, а също и за авторството на фотосите със златни кюлчета, Светлослав Илчовски съобщи, че и двете неща е чул от Иван Ангелов. Последният реагираше прочувствено на всяко свое споменаване, като най-малко веднъж използва и афектиран епитет по адрес на Илчовски.

„ Представяте ли си каква идиотщина – че една плеймейтка доста евтина! Ей, Бойко Борисов не е подобен човек, не се занимава с такива неща. Той е човек с достолепие, ще си откри кой да му заплати доста по-красива и по-скъпа “, отговори иронично Ангелов на Илчовски.

Той не отговори изрично дали обвързвана с него компания е концесионер на стопанство "Витошко Студена ", в която е бил именният ден с присъединяване на премиера.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР