Крумовград победи с 3:2 Хебър в много интересен мач от

...
Крумовград победи с 3:2 Хебър в много интересен мач от
Коментари Харесай

Крумовград влетя в първата шестица в мач с пет гола, четирима бивши играчи на Ботев се разписаха

Крумовград победи с 3:2 Хебър в доста забавен мач от 27-ия кръг в елита. Мачът се игра на клубната база на Ботев в Коматево, където Крумовград семейства през този сезон. Любопитно е, че четири от петте гола бяха дело на някогашни играчи на Ботев. Първо някогашният нападател на Ботев Алекс Колев откри при започване на дуела, а в 35-та минута друго бивше " канарче " Димитър Тонев удвои. В 58-та минута юношата на Ботев Александър Бастунов понижи, а носителя на Купата и Суперкупата с отбора Лазар Марин изравни в 79-та минута. Само две минути по-късно Матей Шимич донесе успеха на Крумовград, а той беше и единственият, който не е някогашен състезател на " жълто-черните " и означи в днешния дуел.
Прочетете още
Символичните домакини стартираха стремително и вкараха гол още в 4-та минута посредством Джунейт Али. Алекс Колев подаде към Димитър Тонев, който насочи удар, само че той беше блокиран, а топката отиде при Али, който от точката на дузпата осъществя. Попадението обаче беше анулирано поради засада след обзор с ВАР. 

Пет минути по-късно Крумовград откри резултата. Джунейт Али центрира в пеналта към Матей Шимич, който отклони с глава в палкия пенал към Алекс Колев, който засече с глава и осъществя за 1:0. 

Силните минути на Крумовград продължиха и Серкан Юсеин насочи удар, само че ударът му беше избит, а Али при добавката прати топката над вратата.

Малко по-късно се откри положително състояние пред Атанас Кабов, само че пловдивчанинът стреля едва и Янко Георгиев улови. 

В 35-та минута домакините удвоиха преднината си след гол на Димитър Тонев. Алекс Колев пусна към Вячеслав Велев, който продължи към Димитър Тонев, а той с прекрасен удар от границата на дребния пенал прати топката във вратата на Дебърлиев за 2:0. 

Последва изстрел на Ренан около вратата.

В 50-та минута Петър Дебърлиев избави рисков изстрел на Вячеслав Велев.

В 58-та минута Кабов пусна пас към Шейх Диаманка, който се опита да овладее, само че вместо това направи пас към Ангел Бастунов, който се озова на чудесна позиция и понижи изоставането на Хебър за 2:1.

Хебър стигна до изравняването в 79-та минута Олексей Шбун центрира в наказателното поле, а от границата на пеналта с удар от воле Лазар Марин засече и изравни за 2:2. 

Само две минути по-късно обаче Крумовград още веднъж излезе напред в резултата. Серкан Юсеин центрира от корнер, а Матей Шимич се извиси над всички и с удар с глава прозина Дебърлиев за 3:2. 

С успеха Крумовград завоюва 39 точки и влезе в първата шестица с две точки пред ЦСКА 1948, който обаче е и с два мача по-малко. Хебър пък остана 12-ти с 27 точки и продължава битката за оцеляване. 

В идващия кръг Крумовград гостува на Ботев Враца, а Хебър е хазаин на Етър. 

Крумовград: Янко Георгиев, Божидар Кацаров, Матей Шимич, Клайдер Машедо, Джунейт Али, Вячеслав Велев, Ренан Ареяш, Патрик Луан, Димитър Тонев, Серкан Юсеин, Александър Колев

Хебър:  Петър Дебърлиев, Жоао Сеско, Стефан Цонков, Лазар Марин, Георги Каракашев, Мартин Михайлов, Ангел Бастунов, Йохан Нзи, Николас Пенев, Атанас Кабов, Шейх Диаманка
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР