Крумовград победи с 2:1 Етър (В. Търново) в последна среща

...
Крумовград победи с 2:1 Етър (В. Търново) в последна среща
Коментари Харесай

Крумовград отложи празненствата в Етър

Крумовград победи с 2:1 Етър (В. Търново) в последна среща от 31-ия кръг на Втора лига и отсрочи тържествата на гостите по случай влизането им в елита. Виолетовите водят с 9 точки пред 5-ия в класирането Спортист (Своге) и се нуждаят от една в идващите три мача, с цел да си подсигуряват и математически присъединяване при най-хубавите от есента.

С днешната си победа пък ФК Крумовград става главен любимец за другата позиция, даваща право на нанагорнище при най-хубавите. Днес двата гола за тяхната победа вкара младокът Мартин Сораков, който се разписа при започване на втората част. Мартин Тошев върна един гол от дузпа, а Мариян Иванов беше отхвърлен с пряк червен картон две минути преди края на постоянните 90.
 Започнаха слагането на светлинно табло на стадиона на Етър
Започнаха слагането на светлинно табло на стадиона на Етър

То е с размери 5.20 на 4 метра

Преди почивката имаше едно доста положително състояние, което беше пропуснато от опитния централен бранител на Крумовград Димитър Пиргов. Калоян Стефанов центрира от ъглов удар, Пиргов стреля, само че прати топката в страничната греда.

През второто полувреме Крумовград нанесе своя удар в границите на 6 минути. На два пъти се разписа юношата на Славия Мартин Сораков, който играе чартърен във Втора лига. Той откри в 52-ата минута с малко благополучен удар, откакто топката му пристигна при меле. Шест минути по-късно при една контраофанзива от дясно Сораков надбяга бранител на Етър и пусна топката около вратаря Славков за 2:0.

Етърци се втурнаха да търсят гол и сътвориха няколко положителни благоприятни условия, само че това пък отвори шансове за домакините, които можеха да вкарат още. В 71-ата минута Мартин Тошев завоюва дузпа, откакто беше подсечен в наказателното поле от Цветелин Радев. Опитният нападател не сбърка и понижи преднината на домакините.

При контраатаките Калоян Стефанов стреля в навън, а вратарят Славков трябваше да вади с една ръка влизаща под гредата топка след удар на Сораков. Две минути преди края на мача Мариян Иванов от Етър си изпусна нервите при спор за топка на страничната линия и ритна без топка Джеферсон Гранадо и беше изпъден от съдията Васил Минев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР