Крумовград победи Дунав с 1:0 в мач, в който русенци

...
Крумовград победи Дунав с 1:0 в мач, в който русенци
Коментари Харесай

Крумовград победи Дунав с 1:0

Крумовград победи Дунав с 1:0 в мач, в който русенци несъмнено не заслужаваха да изгубят

Срещата стартира равностойно с позиционна игра на двата тима, за което способства и спецификите на самото игрище, на което по-трудно могат да се разпрострат остри офанзиви по фланговете. По този метод за двата тима остава да овладеят центъра, само че и Дунав, и Крумовград са струпали много сили там, което значи, че никой от двата състава не съумява да овладее трайно топката, а с това и самодейността, пишат от ФК Дунав.

В 21-та минута русенци съумяха да разчупят това статукво след пробив на Мартин Костадинов топката стигна до Йордан Димитров, който шутира много неопределено в преференциална обстановка на границата на наказателното поле. Почти цялостно повтаряне на това състояние се случи няколко минути по-късно, когато Йордан Димитров не съумя да насочи топката в мрежата на Благой Макенджиев.

От своя страна домакините дадоха отговор най-вече с разбърквания и центрирания, от които не произлезе нищо кой знае какъв брой рисково пред Винченцо Ангелов. Те имаха проблем и с травма, защото в 35-тата минута Джунейт Яшар трябваше да напусне терена прибързано.

Второто полувреме стартира извънредно неприятно за Дунав, откакто домакините поведоха с 1:0 в нелепа и доста противоречива обстановка. При центриране от свободен удар Владислав Узунов засече топката в мрежата на Дунав, само че страничният арбитър подвигна флага за засада. Главният обаче не се съобрази с неговото мнение и зачете гола, защото съгласно него Георги Вълчев преди този момент е играл следено с топката и се е опитал да почисти топката. Според основния арбитър в такава обстановка голът следва да се зачете, нищо че играчът на домакините е бил в състояние на засада.

След шока от гола имаше още коло 5-6 минути, в които играчите на Дунав бяха като попарени и домакините имаха още едно състояние, което изпуснаха. Най-чистият късмет пред Дунав бе шутът на Мирослав Будинов в 77-та минута от границата на наказателното поле. Той бе избит от вратаря на Крумовград в градата и по-късно излезе в корнер. Финалните минути на мача не предложиха нищо забавно и домакините съумяха да задържат резултата.

За следващ мачДунав даде жертви заради мускулни проблеми на свои състезатели. Поради тези аргументи от игра бяха изкарани Георги Вълчев, както и Станислав Вълчев. Медицинският щаб на тима занапред ще излезе за мнение дали ще може да се разчита на тях.

След като следващите загуби и отрицателната наклонност пред тима принудиха клубът да потърси спортно-техническа смяна, в границите на идната седмица Дунав ще излезе с публично мнение с в детайли пояснение на обстановката, както и повече информация за идващите стъпки, които са подхванати в това отошение. Към днешна дата клубът води договаряния за нов старши-треньор и имаме вяра, че скоро ще имаме опция да съобщим повече съответна информация. Благодарим за проявеното самообладание.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР