Крум Зарков ще пита русенските социалисти дали да остане техен

...
Крум Зарков ще пита русенските социалисти дали да остане техен
Коментари Харесай

Крум Зарков е готов да се откаже от парламента, пита русенските социалисти

Крум Зарков ще пита русенските социалисти дали да остане техен представител в Народното събрание. В отворено писмо до социалистите и симпатизантите на Българска социалистическа партия в област Русе, оповестено във Facebook, той се извинява, че като лидер на листата на левицата в региона не е съумял да я изведе до по-добър резултат.

" ЦИК публично разгласи резултатите и разпределението на мандатите за идващия парламент. Равносметката за Българска социалистическа партия е доста тежка. Оправдания за такава загуба не може да има. Всеки от нас - тези, които имахме достойнството да водим и да представляваме Българска социалистическа партия пред българските жители, носи своята отговорност. Въпрос на схващане и съпричастност към бъдещето на нашата партия е това кой по какъв начин счита да осъществя тази отговорност ", написа Зарков.

" Положих доста старания, имах нужната поддръжка от нашите организации по места, изпълнен съм с признателност към уредниците и участниците в стотиците срещи и събития в акцията, признателен съм и на районните медии, които ги отразяваха. Въпреки всичко обаче, ние в Русе ще имаме единствено един мандат ", показва той.

" Като лидер на листата и получил най-вече преференции , аз би трябвало да поема мандата. Но не мога просто да стана народен представител - все едно, че нищо кой знае какво не се е случило и всичко си продължава постарому ", показва той.

" Случи се. Българска социалистическа партия загуби тежко. И това носи щета на цялата политическа система. Първите признаци на рискови импровизации в нея към този момент са налице ", разяснява Зарков.

" Вярвам, че като депутат мога да бъда потребен за идеята ни. Не считам обаче, че изборите сами по себе си ми дават правото да я повеждам от името на русенските социалисти. Защото истината е, че на тези избори в Русе не спечелихме, а загубихме един мандат. Ето за какво, още на идващите им съвещания ще сезирам Областния и Общинския съвет на Българска социалистическа партия в Русе, с цел да обсъдим дружно кой е най-хубавият вид за нашия депутатски мандат. Ако тези органи ми гласоподават доверие, аз няма да спестявам старания, с цел да осъществим предизборните си обещания към района и страната. Ако не - ще работя не по-малко старателно, с цел да може различен от нашата русенска листа да го направи. Ще успеем единствено дружно ", показва Крум Зарков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР