Крум Зарков подчерта, че няма развита държава, в която няма

...
Крум Зарков подчерта, че няма развита държава, в която няма
Коментари Харесай

Служебното правителство прие проектозакон за личния фалит frognews.bg

Крум Зарков акцентира, че няма развита страна, в която няма закон за персоналния банкрут. България прекомерно дълго e останала без него.

 

Според Зарков: " Законът предлага правна уредба по неплатежоспособност на физическите лица, която да запълни празнотата и да уреди произвеждане в сходство с публичните упования, условията на актовете на Европейски Съюз и особеностите на националната ни правна система "

 

Важно конкретизиране е, че единствено добросъвестни длъжници ще могат да изискат формиране на произвеждане и да бъдат освободени от непогасени отговорности.

 

За " безкористен дебитор " ще се приема този, който поема отговорности съгласно своето имуществено положение и приходи и който със своите дейности не поврежда съзнателно или заради немарливост ползите на своите кредитори ", изясни Зарков.

 

Законопроектът ще подсигурява финансово поръчителство на длъжника и фамилията му в границите на производството, като съдът ще дефинира прехрана според от техните потребности. Издръжката няма да бъде по-ниска от минималната работна заплата. Несеквестируемото имущество на длъжника няма да предстои на изземване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР