Крум Зарков, който беше депутат от БСП в 44-ото, 45-ото,

...
Крум Зарков, който беше депутат от БСП в 44-ото, 45-ото,
Коментари Харесай

Крум Зарков от БСП е служебният министър на правосъдието


Крум Зарков, който беше народен представител от Българска социалистическа партия в 44-ото, 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание, ще бъде длъжностен министър на правораздаването.

Зарков водеше листите на социалистите в Русе на последните избори. На предстоящя избор той няма да взе участие в парламентарната конкуренция, защото е част от служебния кабинет.

Той е роден през 1982 година в София.

Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо Ламартин “ в София. През 2007 година се дипломира като магистър в Университета Париж 1 „ Пантеон - Сорбона “ в компетентност „ Международно право и право на интернационалните организации “. В същата година получава тапия за приключен курс от Института по политически науки – Париж, Фрнация.

От 2007 година до 2010 година се занимава с изследователска и научна активност в Центъра за проучване и науки в региона на интернационалното обществено право на Университета Париж 1 „ Пантеон - Сорбона “. През 2010 година постъпва на работа като контрольор – правист в Комисията за определяне на имущество, добито от незаконна активност.

В 41-ото и 42-ото Народно заседание работи като основен експертен помощник към Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред. В интервала 2014 – 2016 година е експертен помощник към депутата от Европейския парламент Георги Пирински (Групата на социалистите и демократите).

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР