Крум Зарков и Тома Биков, сн. БГНЕС Споровете и размяната

...
Крум Зарков и Тома Биков, сн. БГНЕС Споровете и размяната
Коментари Харесай

Златни ланци срещу Партизани: Изборните кавги в Галиче се пренесоха в парламента


Крум Зарков и Тома Биков, сн. БГНЕС

Споровете и размяната на взаимни обвинявания и мощни думи сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия към извършените в края на седмицата частичните кметски избори в Галиче и в девинското село Беден се придвижиха в сряда и в пленарната зала на Народното събрание посредством заявления от парламентарната естрада.

Най-напред Българска социалистическа партия изиска чуване в Народното събрание на вътрешния министър Валентин Радев по отношение на дейностите на полицията в изборния ден в двете села. Изборният развой е делегитимиран, изборните резултати са изкривени, жителите са все по-отчуждени от политическия живот на страната, все по-малко от тях намират смисъл да гласоподават, все по-ниско е доверието в представителните институции, съобщи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков.

Българска социалистическа партия: Обречени сме, в случай че се примирим с властта на златния ланец

Българска социалистическа партия няма да се помири с това състояние, акцентира той и напомни, че са подали сигнал до прокуратурата, ще алармират и неправителствените организации, които имат отношение към изборния развой.

" Щяхме да питаме и министъра на правораздаването от кое място и по какъв начин пандизчия има телефонни номера, само че взехме решение, че няма смисъл. Вече знаем, че по тези въпроси главните способени хора в българските затвори са чистачките ", разяснява Зарков, представен от Българска телеграфна агенция.

Според естествено наложилата се терминология в нашата страна избори не се печелят, на изборите се бие, съобщи депутатът. Тежкият златен ланец и победоносно вдигнатата чаша с уиски са регалиите на локалната власт в Галиче, съобщи той. Бившият кмет, наказаният на четири години и половина затвор за похищение, побой и грабежи Ценко Чоков интензивно взе участие и способства за избора на претендента на ГЕРБ - неговия персонален другар и непосредствен сподвижник, разяснява Зарков.

" Обречени сме, в случай че продължаваме да извъртаме глава от очевидните аномалии на българския политически живот. Обречени сме, в случай че се примирим с властта на златния ланец ", акцентира Зарков и добави, че е отчайващо спокойствието, с което се одобряват всички тези аномалии.

На тези, които решат да не си мълчат, подсигуряваме своята поддръжка, съобщи депутатът. " Напълно наясно сме с натиска, на който са подложени деятели на Българска социалистическа партия по места, в това число участниците ни в изборните ни комисии. Ще застанем като един зад тях ", сподели той.

ГЕРБ: Там, където няма избори, има партизани

Опитът Галиче да се трансформира в Сталинград няма да бъде сполучлив, предизвести в отговор депутатът от ГЕРБ Тома Биков. По-сериозният проблем, съгласно него, са внушенията, че изборите в България са фалшифицирани, тъй като Българска социалистическа партия не може да ги завоюва.

Биков не изключи Българска социалистическа партия да се замисля за дейности, които да я доведат на власт без избори - като " взриви " изборите. Това е доста рискова игра, тя е играна, предизвести депутатът и вметна, че апропо, в община Трън левицата е нямала претендент, което означавало, че Трънският отряд се е влял в ГЕРБ. По думите на депутата, логиката води до извода, че работите отиват на партизанство, тъй като там, където няма избори, има партизани, само че съобщи, че ГЕРБ няма да разреши това.

В същото време той не отхвърля правото на социалистите да сезират способените органи, европейските институции, в случай че виждат съображение, само че, по думите му, никой няма право да делегитимира вота и да внушава, че той няма никакво значение. Може би в Галиче има някакъв механически проблем, ще се съобразим с решението на съда, само че дано да бъдем виновни към демокрацията, добави Тома Биков.

Представителят на ГЕРБ напомни, че от началото на мандата на настоящия парламент е имало общо 28 частични избора в четири общини и в 24 кметства, като неговата политическа мощ е спечелила 13 кметски места против три на Българска социалистическа партия. В същото време се приказва за боязън, за преодоляване на цялата страна - съгласно мен безпричинно, тъй като, в случай че бяхте прави, трябваше да бъдат 28 от 28, продължи Биков. Затова, съгласно него, шокът на левицата бил чудноват и показвал, че макар че губят към този момент 10 години, социалистите не са се научили да го вършат с достолепие.

За Галиче излъгахте, че са дописвани в описите хора /дописани са двама-трима членове на СИК/, излъгахте, че Вътрешна македонска революционна организация са първи в циганската махала, те имат по-малко гласове от вас там, продължи с опроверженията Тома Биков. По думите му, е напълно разумно поддръжката на съдружния сътрудник Вътрешна македонска революционна организация за претендента на ГЕРБ против кандидата на Българска социалистическа партия.

ГЕРБ, акцентира още Биков, е и единственият действителен съперник на Движение за права и свободи в смесените региони, където Българска социалистическа партия няма претенденти. Кого подкрепяте, когато ГЕРБ излиза на избори против Движение за права и свободи, попита той социалистите.

Нинова: Единственият публично приет измамник е Борисов

Когато казвате че Българска социалистическа партия лъже, апелирам да се придържате към обстоятелствата и решенията на българския съд, намеси се водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

След което предизвести, че при всеки опит на ГЕРБ да упрекна левицата в неистина, ще им бъде напомнено: " единственият публично приет от българския съд измамник - министър-председател, настоящ ръководител на Съвета на Европейски Съюз, се споделя Бойко Методиев Борисов ".

Няма правосъдно решение с такова определение, нарушихте правилника, намеси се председателстващият съвещанието Емил Христов.

Нинова евентуално обаче има поради решението на СРС в интерес на депутата Елена Йончева, която упрекна Борисов в неистина, откакто той я упрекна, че по времето на Тройната коалиция тя е работила като публицист на държавни разходи. Междъвременно тече правосъдната сага с взаимните искове сред Нинова и Борисов. Двамата се съдят взаимно за морални вреди след обиди и клюки. Борисов съди Нинова за думите " крадецът споделя дръжте крадеца ", изречени пред " Нова телевизия " на 23 март. Тя пък го съди за това, че е споделил за нея, че е " безжалостен деятел на Съюз на демократичните сили " и я нарекъл " госпожа Лъжа " в изявление пред бТВ на 9 март.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР