Круизната линия , превърнала се в избор №1 за пътувания

...
Круизната линия , превърнала се в избор №1 за пътувания
Коментари Харесай

Вино, археология, грънчарство, гурме и тематични приключения със Celestyal Cruises

Круизната линия, трансформирала се в избор №1 за пътувания до гръцките острови и Източното Средиземноморие, има удоволствието да разгласи нова, стратегия за дребни групи по крайбрежията на дестинациите си в Гърция и Турция, наречена „ “.

Новите завладяващи екскурзии на брега разрешават на гостите да се потопят надълбоко и да опознаят по-добре дестинациите и според от персоналните си желания – да опитат обичайни ястия и да дегустират вино, да се срещнат с локалното изкуство и археология, да научат повече за културата или да се впуснат в спортни завършения. Крайбрежните екскурзии се оферират в пристанища в Гърция и Турция.

Широка палитра от благоприятни условия за прекарвания в границите на маршрута „ Идилична Егея “: от дегустация на вино в Солун, хайкинг в Санторини и правене на керамика в Родос до домашна кухня в Миконос и разходка с каяк в морето край Милос.

В известния маршрут на Celestyal „ Идилична Егея “, новата стратегия „ Автентични прекарвания “ включва спомагателни варианти като винена обиколка на Епаноми в Солунския залив и посещаване на Ktima Gerovassiliou, една от най-реномираните винарски мазета в Гърция, която създава вино към този момент повече от 40 години.

Почитателите на виното ще имат опция да се срещнат и с винен специалист, който ще им покаже индустриалната част и ще им разреши да дегустират локални сортове и редки реколти. Включено е още и посещаване на музей на виното в района.

За пътешествениците, които обичат да потопят сетивата си в изкуството и културата, Celestyal предлага практическо преживяване в правенето на керамика в Родос. Този поминък изиграва забележителна роля за ранната гръцка история и просвета.

Древните гърци са употребявали керамични съдове във всеки аспект от всекидневието си – преместване, разбъркване, сервиране и консумация, както и за предпазване на козметика и парфюми.

Във фабриката за керамика “Bonis” гостите ще получат опцията да научат повече за другите техники, възприети в производството на керамика. След проява, те ще могат да създадат собствен личен керамичен продукт и да си го отнесат у дома.

Докато мнозина се тълпят в Санторини и Ия, прочут със своите невероятни залези, малко на брой се насочват към по-приключенската част на този остров. Новата екскурзия, предлагана от Celestyal, включва къс преход на Санторини и цели тъкмо това.

Обиколката потегля по естествена пътека, започваща от Имеровигли и минаваща около изоставени параклиси, с невероятна панорама към калдерата по пътя и островите Неа Камени, Палеа Камени и Тирасия. Изкачването приключва високо на билото от червени скали, надвиснало над калдерата с панорамна панорама към варосаните в бяло къщи на Санторини с цветни покриви.

В Санторини феновете на музиката и митологията също са добре пристигнали. Celestyal ще заведе гостите си на особено музикално и митологично преживяване в Мегалохори, удивително непокътнато село с цикладска и неокласическа архитектура.

Разходка из селските улици около домове, вкопани във вулканичната канара, води до Културния център за музика, изкуство и митология „ Symposion “, който се обитава в някогашна винарна, където ще изживеете неповторима по рода си презентация и „ музикално странствуване “ с митологичен роман и петнадесет ръчно направени духови и струнни принадлежности.

В Миконос феновете на кулинарията ще могат да изпитат именитото миконско гостолюбие с еклузивен клас по домашна кухня. Гостите ще бъдат настанени в обичаен чифлик в Спити, където ще се насладят на достоверно преживяване в гръцката кухня. Класът стартира с обиколка на кухнята и градината и информционна сесия за това по какъв начин да отглеждате лични зеленчуци през цялата година.

Следва майсторски клас за подготвяне на гръцки спаначен къс, пълнени домати и чушки и фамозната гръцка разядка дзадзики. След това участниците ще могат да се насладят на плодовете на своя труд по време на обяд, допълнен с локално вино. За феновете на изкуството Миконос предлага и опция да усвоят умеенето да вършат мозайки.

Смята се, че правенето на мозайка е една от най-ранните форми на изкуство, съществуваща и през днешния ден и е неразделна част от гръцката цивилизация и просвета. Участниците ще бъдат насочвани от умел майстор в основаването на свое лично неповторимо произведение на изкуството, което да отнесат вкъщи като персонален спомен от визитата си на острова.

В Милос търсачите на завършения могат да прегледат бреговата линия на зашеметяващия вулканичен остров на екскурзия с каяк. Те ще могат да се допрян от близко до геоложкото благосъстояние на Милос, включващо спиращи дъха скални формирания, дълбоководни заливи, пещери и тюркоазените кристално чисти води на Егейско море.

Пътуването стартира от Фириплака, насочва се към плажа Геракас (напълно недосегаем от сушата) с пауза за плуване и разглеждане на дребна морска пещера. Екскурзията приключва с гребане назад към известния плаж Циградо с пауза за гмуркане с шнорхел в дребен комплекс от морски пещери.

Каякарите могат да видят и „ пиратските заливи “, скалните формирания и морските пещери на грандиозното крайбрежие на Родос. Екскурзията се води от експертни водачи, които познават добре маршрутите до закътаните плажове, разкривайки морския живот и естествените „ статуи “ по пътя.

Екскурзията стартира единствено на 20 минути от центъра на Родос, на плажа Катара и включва посещаване на известния залив, където е сниман известният боен епос от 1961 година „ Оръдията на Навароне “ с присъединяване на Антъни Куин (звездата от „ Зорба гъркът “), Грегъри Пек и Дейвид Нивън.

Участниците ще се насладят на панорамни гледки към зашеметяващи скални формирания, преди да се впуснат към скрити морски пещери по крайбрежието.Те ще имат опцията да плуват или да се гмуркат с шнорхел в чистите средиземноморски води.

Беритбата на маслини във Волос, печенето на саралия и визитата за мъже в хамам в Истанбул допълват новите преживявания в маршрута „ Еклектична Егея “

По маршрута на Celestyal „ Еклектична Егея “ гостите могат да прегледат планинския полуостров Пелион на Волос.От заснежените си планини до красивите плажове, Пелион е непокътнат от всеобщия туризъм и е дом на едни от най-плодородните земи и най-хубавия гръцки зехтин – или „ течното злато “, както го назовават локалните.

От епохи маслините и зехтинът са били неизменима част от всеки дом на Пелион и са представлявавли мотив за горделивост и наслада за тези, които ги създават.Ексклузивното прекарване, изследващо производството на зехтин и предлагащо дегустация, стартира с шофиране по крайбрежието на Южен Пелион.

В село Коропи гостите ще се разходят из маслиновите горички и ще научат повече за другите типове маслини, индустриалния развой, както и някои секрети от локалните производители. Те ще получат още опцията да вземат участие в събирането на реколтата, както и да посетят мелницата за маслини и да следят по какъв начин се създава необработено маслиново масло. След това гостите ще бъдат поканени на специфична дегустация.

Специалните нови екскурзии, предлагани в най-големия град на Турция, Истанбул, включват и опцията да научите повече за изкуството на правене на саралия от Надир Гюлу, локалния „ занаятчия на саралия “. Семейният бизнес отваря порти през 1820 година, а бащата на Надир реалокира фабриката в Истанбул през 1949 година

Гостите ще обиколят пететажната фабрика против двореца Топкапъ и ще станат очевидци на проява на подготвяне на саралия от самия занаятчия, последвана от опция за включване в индустриалната част. Следва дегустация на разнородни турски сладкиши и десерти.

Освен саралията, нищо „ не е по-турско “ от хамама или турската баня, която е забележителна част от турската просвета. Специално уелнес преживяване за джентълмени в Истанбул в Cemberlitas Hamami, историческа турска баня. Първоначално издигната през 1584 година за Нурбану Султан, главата на императорския харем в Истанбул, тя съчетава изгодите за здравето от парната баня, сауната, измиване на тялото и типичен масаж. Включва и класическо турско подкастряне, бръснене и лъскане на обувки.

За тези, които желаят да изразят своята артистична страна, в Истанбул Celestyal предлага на практика семинар по античното изкуство на рисуването Ebru или хартиеното мрамориране, което датира от времето на Селджукската и Османската империи и е било употребявано за правене на имперски документи.

С тази техника се основават на дизайни върху воден разтвор с плаващи багрила, които се трансферират дизайна върху абсорбиращ материал, като хартия или плат. Тази почитана презвековете техника получава статут на ЮНЕСКО за нематериално международно културно завещание. Участниците ще могат да основат свои лични неповторими и незабравими творби на изкуството, които да отнесат у дома.

За посетителите на Кушадасъ, Celestyal предлага сафари премеждие с бъги. Сафарито с бъги ще води участниците на вълнуващо странствуване със вълнуващ и разнороден пейзаж; през гори и потоци към дивата природа, с невероятни разкриващи се гледки към Егейско море по пътя.

„ Съвременният странник търси по-вълнуващи и изпълнени с прекарвания благоприятни условия за отмора. Преосмислихме нашата стратегия за екскурзии на брега и създадохме богата стратегия извънредно за по-малки групи. Това ни разрешава да включим повече интерактивни преживявания като основаване на изкуство, готвене и авантюристичен действия “, разяснява Лесли Пиден, основен търговски шеф на Celestyal.

„ Тъй като Гърция е „ родината “ на Celestyal и защото плаваме до Турция непрестанно и по-дълго от всяка друга круизна линия, имаме неповторимата опция да предложим обогатяващи преживявания в разнообразни дестинации, които разрешават на нашите посетители да си основат мемоари за цялостен живот. “

Това е единствено част от многото нови преживявания на брега, които оферират от компанията.За цялостен лист на наличните екскурзии и за резервации, вижте брошурата „ Автентични прекарвания “ и посетете:

За Celestyal Cruises

Celestyal Cruises бързо си построи известност и завоюва самопризнание като избор №1 за круизни пътувания до гръцките острови и Източното Средиземноморие с помощта на своя опит в района и на изключителното гостолюбие, което гостите получават на борда. Компанията ръководи два кораба за пътувания в района, а по-малкият им размер подсигурява същинско и насаме прекарване за пасажерите. Философията на компанията е построена върху неповторимото гръцко завещание, което съчетава гостоприемството с същинското потапяне в атмосферата на дестинациите и обезпечава достоверно прекарване за цялостен живот, както на борда, по този начин и на сушата.

Мерки за здравословно и несъмнено пътешестване

Основен приоритет за Celestyal Cruises е спазването на условията за запазване на околната среда и здравето, сигурността и благополучието на гостите на борда, на екипажа, както и на общностите, които посещават. Като член на Международната асоциация на круизните линии, от компанията одобриха наложителни ограничения за възстановяване на здравните протоколи, като част от поетапното обновяване на круизните пътувания.

Съобразени с рекомендациите и препоръките на водещи учени, медицински специалисти, на европейските и гръцките здравни управляващи, тези протоколи се ползват по време на цялото пътешестване. Мерките за запазване на здравето и гарантиране на сигурността подлежат на непрестанно оценяване и поправяне въз основа на развиването на пандемията от COVID-19 в Европа. Те са съобразени с съществуването и измененията по въведените превантивни, лечебни и смекчаващи ограничения.

Награди

Между 2014 година и 2021 година Celestyal Cruises получи най-високите оценки в границите на премиите за туризъм, които са едни от най-престижните за гръцката туристическа промишленост. Това включва 1 платинен, 14 златни, 9 сребърни и 5 бронзови оценки в разнообразни категории, в това число “Отлично прекарване на гостите”, “Соло пътувания”, “Инициативи за КСО” и “Принос към икономиката”. През декември 2018 година и 2019 година Celestyal Cruises получи премията на редакторите на английското издание Cruise Critic за “Най-добро обслужване”.

През февруари 2018 година Celestyal Cruises получи 4 оценки на Cruise Critic.

През 2019 и 2020 година Celestyal Cruises беше отличена за цялостния си принос в развиването на круизната промишленост в Източното Средиземноморие в границите на премиите MedCruise.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР