Круизен кораб с повече от 2000 души на борда бе

...
Круизен кораб с повече от 2000 души на борда бе
Коментари Харесай

Малта отказа на круизен кораб да акостира заради опасения от коронавирус

Круизен транспортен съд с повече от 2000 души на борда бе отклонен и му бе отказано да дебаркира в Малта, откакто локалните лекари заплашиха със стачка поради опасения от разпространяване на ковид, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Малтийските управляващи обявиха, че са взели това решение, с цел да успокоят публичното безпокойствие, провокирано от " заблуждаваща информация, публикувана от локална медия " във връзка с кораба.

Круизната компания " Ем Ес Си " заяви, че корабът в този момент ще отплава за Месина, Италия.

В Малта към момента няма доказани случаи на новия ковид, отбелязва ДПА.

Опасенията от идването на круизния транспортен съд бяха провокирани от информация, оповестена от в. " Малта тудей ", че пасажер на борда на 28 февруари е бил диагностициран с Ковид-19, болестта причинявано от ковид, четири дни, след откакто е слязъл от кораба.

Здравните управляващи в Гърция обследваха кораба два пъти по-рано тази седмица и му дадоха позволение да отплава, като обявиха, че са ревизирали корабните медицински регистри и не са намерили данни за болест измежду общо 2302 души пасажери и екипаж.

Компанията оператор на кораба съобщи през днешния ден за електронното издание " Таймс ъф Малта ", че никой на борда " няма и не е имал каквито и да е грипоподобни признаци ".

Това обаче не убедило малтийските лекари, които обявиха, че допускането на кораба в Малта би било " прекомерно безконтролно " и заплашиха със стачка, в случай че това се случи.

Вестник " Малта тудей " цитира водача на съсловната организация на локалните лекари, който сподели, че здравните управляващи са желали да откажат на кораба да дебаркира, само че са срещнали политически напън да разрешат това да се случи. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР