Круизен кораб навлезе в пристанището на Ню Йорк с 13-метров

...
Круизен кораб навлезе в пристанището на Ню Йорк с 13-метров
Коментари Харесай

Кораб акостира в Ню Йорк със заклещен мъртъв кит

Круизен транспортен съд навлезе в пристанището на Ню Йорк с 13-метров мъртъв кит, заклещен на носа му, оповестиха американските морски управляващи, представени от АП и „ Ройтерс ”.

Бозайникът е разпознат като заплашен от изгубване тип сейвал. Той е бил заклещен на носа на кораба, който дошъл в пристанището на Бруклин. „ Обикновено китовете населяват по-дълбоки води, надалеч от бреговата линия ”, изясни представителят на Националното ръководство на Съединени американски щати за океански и атмосферни проучвания и риболовство Андреа Гомес.

От корабната компания обявиха, че китът е бил заклещен пред кораба преди да отплава към Нова Англия и Канада. „ Незабавно уведомихме съответните органи, които сега правят обзор на кита “, се споделя в изказване на представители на круизната линия.

„ Дълбоко сме натъжени от загубата на всевъзможни морски жители “, обявиха чиновниците и прибавиха, че основаната в Женева круизна компания съблюдава всички разпореждания, предопределени за отбрана на китовете, като да вземем за пример, трансформира маршрутите в избрани райони, с цел да избегне удари с животните.

„ Мъртвият кит е изместен в Санди Хук, Ню Джърси, и изтеглен до брега, с цел да се обезпечи достъп до нужното съоръжение и да се извърши аутопсия ”, сподели Гомес.

Един от главните въпроси е дали гибелта на кита е настъпила преди или след контакта му с кораба.

Изследването е посочило следи от тъканна контузия по дясната лопатка на кита и фрактура на дясната гръдна перка. Според аутопсията стомашно-чревният тракт на бозайника е бил цялостен с храна. Взети са проби от множеството органи на кита, както и от тъкани и кости за токсикологичен и патологоанатомичен разбор.

„ Събраните проби ще оказват помощ на биолозите да дефинират дали взаимоотношението с кораба е станало преди или след гибелта “, поясни Гомес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР