Круизен кораб на Гренландия беше изваден след три дни, заседнал в кал

...
Луксозен круизен кораб, който беше заседнал в калта в Гренландия
Коментари Харесай

Луксозен круизен кораб, който беше заседнал в калта в Гренландия от понеделник, най-накрая беше изваден.

Ocean Explorer и неговите 206 пътници и екипаж бяха спасени в четвъртък от изследователски траулер на Гренландия, след като беше хвърлен на земята в Националния парк Североизточна Гренландия.

Собственикът на лодката, SunStone, каза, че няма наранени на борда.

Въпреки това, туроператорът Aurora Експедиции казаха, че малък брой хора са се заразили с Covid-19.

Ocean Explorer заседна в кал и тиня над Арктическия кръг в Алпефьорд, на 1400 км (870 мили) североизточно от столицата на Гренландия Нуук. Бяха направени редица опити корабът да бъде освободен по време на прилив, но те се провалиха.

Обединеното арктическо командване на датската армия каза, че инспекционен кораб е трябвало да пристигне сцената в петък.

Корабът в крайна сметка беше изместен „въз основа на издърпване“ от траулер, собственост на гренландското правителство, наречен Tarajoq, което означава „сол“ на гренландски , както и собствената мощност на Ocean Explorer.

SunStone каза: „Сега корабът и неговите пътници ще бъдат позиционирани до пристанище, където щетите по дъното на кораба могат да бъдат оценени и пътниците ще бъдат отведени до пристанище, откъдето могат да бъдат върнати обратно у дома."

Няма замърсяване на околната среда и няма пробиви в корпуса , добави той.

112-те пътници и 94-членен екипаж на круиза на австралийския туроператор са тръгнали от Норвегия на 2 септември и трябваше да се върнат на 22 септември.

Много от пътниците бяха от Австралия, както и от Нова Зеландия, Обединеното кралство, Южна Корея и САЩ. Стивън Фрейзър и Джина Хил, пенсионирана двойка на борда на Ocean Explorer, казаха, че духът на пътниците е бил приповдигнат, въпреки че са блокирани.

Г-н Фрейзър, който хвана Covid по време на пътуване, каза пред The ​​Sydney Morning Herald: „Малко е разочароващо, но ние сме в красива част на света. Седим точно до ледника, когато отваряме прозореца си.“

Aurora Expeditions каза по-рано тази седмица, че трима души са се заразили с вируса, но са държани в изолация.

Националният парк Североизточна Гренландия е почти със същия размер като Франция и Испания взети заедно и е известен със своите фиорди, айсберги и планини.

Също така е дом на диви животни като полярни мечки, мускусни животни и неуловимия нарвал.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР