Круизът с кораб, който нощем пори вълните, за да ви

...
Круизът с кораб, който нощем пори вълните, за да ви
Коментари Харесай

Круизи по Егейско море - достъпният лукс |

Круизът с транспортен съд, който нощем пори вълните, с цел да ви сервира с новия ден нов остров и нови вълнуващи прекарвания, до неотдавна беше привилегия на заможните. С влизането на българския пазар на круизната компания Celestyal Cruises морско странствуване ще ви излезе много по-евтино от отмора на морето. А в случай че вие решите сами, без туроператор, да посетите някой от прелестните гръцки острови, включени в туровете, ще би трябвало да си приготвите в пъти повече пари. Нещо ново в политиката на круизите изобщо е включването и на питиетата – алкохолни и безалкохолни, в ол инклузив пакета. Така за 3-дневно странствуване, което включва каюта, слизане на островите, закуска, обед, вечеря, че и междинни хапвания, питиета, детски ъгъл за децата, шоу стратегии, измежду които даже акробати от Цирк дьо Солей, даже всички бакшиши, ще платите 259 евро. Седемдневният пакет пък стартира от 699 евро. Различна е цената единствено съгласно избора на тип каюта.

Корабите за егейските круизи са дребни, с цел да могат да стигат до дребните сантиментални гръцки острови. А по-малкият брой пасажери дефинира по-личното отношение на личния състав. Може би по тази причина компанията от 2017 година до през днешния ден е обрала множеството интернационалните туристически награди за най-хубаво обслужване.

Удобството за нас, българите, идва от това, че круизите потеглят от Солун или от атинските пристанищата Лаврио (3-4-дневните круизи) и Пирея (7-дневните). До Атина има нискобюджетни полети със аероплан. До Солун има автобусни линии, като цената на билета е под 50 лв.. Ако пък стигнете с кола до Солун, наоколо да пристанището има паркинги, които за интервала на круиза ще ви костват към 50 евро.

Компанията много разчита на клиенти от Балканите и изключително от България, по тази причина нейните круизи са чудесни за хора, които не са пътували доста и се усещат несигурни заради незнаенето на езици. На рецепциите на корабите има обслужване на български, огромен % от личния състав са българи, менютата са на български. А при записване на най-малко 30 души за екскурзия им се обезпечава екскурзовод на български.

Годините на коронавирус предизвикването са предизвикали компанията да влага в нови пречиствателни системи в корабите – с HEPA филтри и Atmos система за стерилизация на въздуха, вследствие на което с горделивост осведомят, че през предишния летен сезон нямат нито един случай на разболял се от коронавирус на техните кораби.

За да се качите на борда, би трябвало да сте имунизиран и да имате отрицателен PCR тест, изработен през последните 72 часа. Всеки път на пристанището на качване на кораба мерят температурата на пасажерите. На борда вършат гратис антигенен тест на третия ден от пътешествието.

Друг факт, който от круизната компания акцентират като свое предимство, е екологичната им идея. През 2008 година са си сложили за цел до 2050 година да понижат на половина нездравословните излъчвания от корабите си.

Досега обичан за българския пазар се е оказал круизът „ Идилична Егея “, който потегля всяка неделя от май до октомври от пристанището в Солун. Сред насладите е потапянето в нощния живот на Санторини и Миконос.

Интересен маршрут е „ Три континента “, който стартира от Атина и предлага спирки за разглеждане на пирамидите в Кайро, Божи гроб в Израел, Кушадасъ в Турция. А в случай че желаете да разберете от кое място е минал свети Павел, за вас е круизът „ По стъпките на свети Павел “.

Компанията предлага и круиз през зимните месеци „ Знаковата Егея “, който пропуща Крит, за разлика от летния „ знаков “ маршрут. Много известни преди коронавирус са били коледно-новогодишните круизи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР