Кросоувърът Mazda CX-60 дебютира преди месец в Европа и стана

...
Кросоувърът Mazda CX-60 дебютира преди месец в Европа и стана
Коментари Харесай

Докато другите правят електромобили, Mazda пусна нов модел с шестцилиндров дизелов мотор

Кросоувърът Mazda CX-60 дебютира преди месец в Европа и стана първият plug-in хибрид на марката. Изграден е на нова платформа с класическо оформление, оборудван с i-Activ AWD задвижване на всички колела с интензивно систематизиране на въртящия миг, както и с осемстепенна автоматизирана трансмисия, която има влажен съединител вместо преобразувател на въртящия миг, като при Mercedes -AMG скоростните кутии. В Япония обаче гамата ще е по-разнообразна. Там CX-60 ще се предлага в четири версии, в това число с... шестцилиндров дизел.

Базовата версия на Mazda CX-60 за Япония е оборудвана с 2,5-литров атмосферен Skyactiv-G мотор. Коефициентът на втвърдяване на този мотор е 13:1, мощността е 188 конски сили, а оптималният въртящ миг - 250 Нм. Този мотор се употребява и при хибрида e-Skyactiv PHEV, само че във форсирана версия (191 к.с., 261 Нм). Електрическата част се състои от електродвигател с водно изстудяване (175 к.с., 270 Нм) и батерия с потенциал 17.8 киловатчаса. Системната мощ на силовия тракт е 323 сили и 500 Нм. Ускорението до 100 за хибридната трансформация е равно на 5.8 секунди, а оптималната скорост е 200 километра в час. Без пускане на мотора с вътрешно горене кросоувърът може да измине до 63 километра.

`Докато

И в този момент за дизеловите мотори. Редовият шестцилиндров дизелов мотор Skyactiv-D е основан на четирицилиндровия 2.2-литров мотор на марката. Той е със съответствие на компресия 15.2:1 и развива мощ от 231 конски сили и 500 Нм въртящ миг в базовия си вид. Чрез прибавяне на 48-волтов M Hybrid Boost стартер-генератор и батерия от 0.33 киловатчаса, японците получават и хибриден дизел e-Skyactiv D. Той има мощ от 234 сили и 550 Нм въртящ миг и форсира до 100 за 7.3 секунди при оптималната скорост от 220 километра в час.

Скоростната кутия за всички модификации е една и съща. както към този момент споменахме тя е осемстепенна автоматизирана с „ влажен “ многодисков съединител вместо преобразувател на въртящия миг, както при AMG Speedshift MCT 9G. Трансмисията за задвижване на всички колела с многодисков съединител JTEKT ITCC е в положение да разпределя динамично сцеплението сред осите според от изискванията на шофиране, като до 50 % могат да отидат на предната ос, а до 100 - на задната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР