Крос с кауза обединява днес малки и големи в Пловдив.

...
Крос с кауза обединява днес малки и големи в Пловдив.
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, включете се в крос с кауза борба срещу ра...

Крос с идея сплотява през днешния ден дребни и огромни в Пловдив. Бягането има доста потребни резултати върху човешкото тяло и прочувствено положение, само че също така то може да бъде и с идея, споделят уредниците. Днешната акция е част от самодейността " Европейска миля ", чието пилотно издание в България избра за своя цел точно поддръжка на борбата сък злокачествените болести.

Началният сигнал ще бъде даден в 11 часа от трибуните на Гребния канал. Желаещите да се включат могат просто да вървят, в случай че бягането не е техният спорт. Всеки искащ може да направи и подаяние на място в дарителска кутия или по дарителска сметка към фондация " Спри рака ".

Събития от акцията имаше през целия месец май. Днешното обаче е най-мащабното. Програмата планува и спортни тренировки незабавно след кроса.

Партньори са Stop Cancer, Община Пловдив, WOW Gym, Фондация " Пловдив 2019 ", Младежки център Пловдив, Ротаракт Пловдив - Филипопол. Всеки присъединил се и минал дистанцията ще може да подари своята измината миля, прибавяйки дистанцията към едно общо цяло. Събраните средства ще бъдат дарени за отделението по детска онкохематология към УМБАЛ „ Св Георги” - Пловдив.



“Ракът не е присъда. Отдавна към този момент има ефикасни способи за лекуване и колкото по-рано се сложи диагнозата, толкоз по-голям е шансът за триумф, по тази причина интензивно приканвам хората да си вършат профилактични прегледи и да наблюдават своето здравословно положение. За събитието сплотяваме старания с идеята " Спри рака ", с цел да допринесем за неравната борба на доста хора, страдащи от подлата болест - освен финансово, а и посредством прочувствена поддръжка. Вярваме че, това е значимо за мнозина, които имат потребност да знаят че не са сами - споделя Румяна Киризиева от съдружие БГ Бъди деен. - Вярвам, че придвижването е здраве и това да бъдеш деен способства за по-доброто ни здраве. Една миля е дистанцията, което ни е належащо всекидневно, с цел да получим своята доза придвижване. Това е разстояние, което е уместно за дребни и огромни, остарели и млади, за хора които не са във форма или има здравословен проблем. То може да бъде изминато с лек крос или просто с разходка “.

Събитието е в партньорство със съдружие " Спри рака ", откъдето са си сложили за цел да привлекат вниманието на обществото за поддръжка и съпричастност към болните със злокачествени кръвни болести, както и към техните близки, да пропагандират и възпитават за повече придвижване, вярно хранене, своевременна профилактика, интензивно отношение към проблемите.

Европейска миля е част от акцията Now We Move на Международната асоциация за спорт и просвета (ISCA), промотираща потребността от повече ежедневна физическа интензивност. Координатор за България е съдружие " БГ Бъди деен ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР