Кризите продължават, те не са овладени, каза днес пред Нова

...
Кризите продължават, те не са овладени, каза днес пред Нова
Коментари Харесай

Кризата с украинския внос продължава, каза земеделският министър

Кризите не престават, те не са овладени, сподели през днешния ден пред " Нова телевизия " служебният министър на земеделието Явор Гечев във връзка продължаващия импорт на украинска земеделска продукция в България.

" При пшеницата и при зърнените култури съгласно мен ще не престават освен този сезон ", добави той. Гечев счита, че Европейският съюз не е задоволително акуратен и бърз във взимането на решения. Той е на мнение, че прекъсването на вноса от Украйна е била краткотрайна мярка, която е трябвало да продължи по-дълго.

 Правителството би трябвало да изплати до септември 26 млн. евро от Европейски Съюз за украинското зърно Правителството би трябвало да изплати до септември 26 млн. евро от Европейски Съюз за украинското зърно

Земеделският министър разгласи, че огромна част от българската продукция е била продадена, само че към момента има и в складовете. Според него банкрути тази година няма да има, само че в случай че наклонността се резервира, има риск от такива следващата година.

България и останалите четири страни, които получиха от Европейски Съюз позволение да забранят вноса на украинско зърно, желаеха продължение на ограничаването до края на годината по време на съвещание на земеделските министри в Брюксел във вторник.

В края на април с цел да помогне на фермерите им, чиято продукция остана в складовете поради по-евтиния украински импорт. Те получиха от европейския бюджет 156 млн. евро (26 млн. за България), с цел да компенсират земеделците за непродадената им продукция.

За своя правоприемник на поста - Кирил Вътев, Гечев разгласи, че е героичен човек. Той пое ангажимент да има последователност и да помогне на бъдещия си сътрудник. " Няма да му е елементарно. Ще откри една добре работеща система, положително завещание ", акцентира Явор Гечев. Той даде и два съвета на наследника си - да внимава с приятелите и да слуша себе си, а не препоръки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР