Кризите ни чакат - очевидно ще има здравна криза, тя

...
Кризите ни чакат - очевидно ще има здравна криза, тя
Коментари Харесай

Ако махнат Кирил Петков, ще го направят знаме. На избори ще вземе повече гласове от всички партии |

" Кризите ни чакат - явно ще има здравна рецесия, тя ще докара до стопански последствия. Всичко това би трябвало да бъде съответно възприето от страната. Всички запаси в бюджета за три месеца служебно държавно управление са изчерпани. Всички събирания вървят добре. Напълно сигурни сме, че ще има 2 милиарда лв. повече в бюджета в края на годината. Парите ги има! ". Това съобщи пред БНР Антон Кутев, представител на служебното държавно управление.

Той изясни, че към този момент са направени вътрешните разбърквания в бюджета и няма към този момент благоприятни условия за това.

" И септември ще имаме средства в бюджета за заплащанията, през октомври - няма. А в случай че се окаже, че идващото служебно държавно управление ще работи до ноември, което е изцяло действително да се случи, като виждам настоящето развиване ", сподели Кутев.

По думите му бюджетът постоянно е бил за политическите партии вододелът, през който те си намират място в пространството - ляво или дясно.

" Затова те и сега се пробват през бюджетната процедура да се слагат в политическото пространство, това не е неприятно ", добави той.

Кутев беше безапелационен, че е доста значимо да има постоянно държавно управление, само че изрече съмнение, че по-скоро ще се стигне още веднъж до длъжностен кабинет.

" Вече съвсем не се колебая, че ще го има. Без парламент нищо не може да се свърши. Много е значимо да се сътвори държавно управление, в случай че е допустимо ", добави представителят на Министерски съвет.

Кутев коментира и проблема с двойното поданство на служебния министър на стопанската система Кирил Петков.

" Един месец преди да стане министър той е подал документи и то нотариално е заверил отхвърли си от канадско поданство. Кога тази процедура ще завърши - той не може да управлява този развой. Петков в действителност има желанието да направи нещата както би трябвало, има страховит рейтинг. Не мога да схвана дали срутват рейтинга на Румен Радев, дали на служебното държавно управление, или просто гонят имиджа на Кирил Петков, тъй като някъде е напипал нечии ползи ", изясни той.

По думите на Антон Кутев, " в случай че съумеят да махнат от позицията му Кирил Петков, те ще го създадат знаме. Ако той поведе политически план или се включи в подобен, той ще изкара повече гласове, в сравнение с имат всяка една от тези партии по настрана ".

Говорителят на служебния кабинет изясни, че нищо комплицирано няма в това да се извадят записите с принуждение над протестиращи от миналогодишните антиправителствени митинги.

" Затова е велика демокрацията. тъй като тя разрешава жителите на тази къща (Министерски съвет - б.р.) да се сменят. Когато при едните жители не става нищо, прави се инвентаризация на чекмеджетата и се намират забавни неща. Демокрацията би трябвало да бъде крепена непременно, не сме измислили нищо по-добро от това. Не постоянно е по този начин, от време на време тя дава и недостатъци ", уточни Кутев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР