Кризисният щаб на сръбското правителство реши да намали цените на

...
Кризисният щаб на сръбското правителство реши да намали цените на
Коментари Харесай

Сърбия намалява цените на тестовете за COVID-19

Кризисният щаб на сръбското държавно управление реши да понижи цените на PCR тестванията и антигенните проби. Това съобщи пред публицисти представителят на щаба доктор Зоран Гойкович.

Взето бе решение за понижаване на цените на PCR теста, който ще коства 6 000 динара (около 100 лв), вместо както до момента 9 000 динара (150 лв), а антигенният тест ще коства 1800 динара (30 лв), вместо 3500 динара (58 лв). Решението бе взето на фона на упованията за внезапно увеличение на броя на инфектираните с COVID-19 в страната поради разпространяването на разновидността Омикрон.
Изследване: Вариантът Делта мутира по-слабо при високо имунизационно покритие
Нивата на имунизация са в противоположна взаимозависимост с честотата на разновидност на SARS-COV-2. До този извод стигат учени от лабораторията по биоте...
Прочети повече
Зоран Гойкович сподели, че петата вълна на ковид в страната към този момент е почнала и прикани жителите да съблюдават ограниченията против разпространяването на болестта. Той изрази страдание поради незадоволителното равнище на имунизация в страната – едвам 58,6 % от популацията е с сложена първа доза ваксина.

Вчера в Сърбия бяха регистрирани рекордните 13 753 нови случая на ковид. Заради тежката епидемиологична обстановка отбелязването на Новата година по остарял жанр на площадите бе анулирано в Белград, Ниш, Чачак и Лесковац.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР