Кризисен център за деца, жертви на трафик, беше открит днес

...
Кризисен център за деца, жертви на трафик, беше открит днес
Коментари Харесай

В София откриха кризисен център за деца, жертви на трафик

Кризисен център за деца, жертви на трафик, беше открит през днешния ден в София, оповестиха от пресцентъра на Столична община. Центърът „ Надежда “ ще дава здравна, психическа и юридическа помощ на деца, жертви на трафик и принуждение, за тяхната обществена реинтеграция. Услугата ще се ръководи от Фондация „ Позитивни умения на личността в социума “, а финансирането е обезпечено като държавноделегирана активност от Столичната община и Министерството на труда и обществените грижи.

" За мен като кмет и за моя екип работата с уязвими групи от хора и изключително деца е една от най-важните задания. " Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на Кризисния център. " Полагаме старания за основаване на условия, близки до дома, на деца, които нямат родители, както и на деца, жертви на принуждение. И в тази нелека задача е значимо институциите да работят в партньорство с гражданския бранш, с неправителствените организации, които имат потенциала и опита. Фондация ПУЛС е натрупала дълъг опит в тази активност и има добра процедура и резултати. Работата на институциите е да ги подкрепим и да създадем този модел резистентен " – това сподели още кметът Фандъкова.

На събитието участва и посланика на Съединени американски щати Н. Пр. Херо Мустафа, която поздрави основателите за основаването на Кризисния център и уточни, че е значимо да се даде заслон на тези деца и да се построи безвредна среда за тях, с цел да могат да се реинтегрират.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР