Кризата вече е политическа, а не здравна, заявяват кандидатите да

...
Кризата вече е политическа, а не здравна, заявяват кандидатите да
Коментари Харесай

Излизането от кризата зависи от политиците |

Кризата към този момент е политическа, а не здравна, декларират претендентите да президент и вицепрезидент на Национално обединяване на десницата Горан Благоев и Ивелина Георгиева. 

Само ясно политическо решение може да уточни пътя за излизане от Коронавирус рецесията. Управляващите ни докараха обществото до положение да се избием един различен, тъй като вкарват извънредно закъснели и недомислени ограничения. И нека не бъда неприятен оракул, само че занапред хората ще излизат на улицата.

Така претендентът за президент на Национално обединяване на десницата Горан Благоев разяснява следващата заповед на служебното държавно управление с ограничения против разпространяването на COVID-19. 

„ Възраждане ” и „ Атака ”, са с очебийно проруски профил и запитвам дали някой отдалеко не дирижира митингите им тъкмо в предизборния интервал, тъй че да се дебалансира обстановката в страната и да вдигнат акциите на сегашния президент Румен Радев ”, попита Благоев, във връзка скандалното държание на двете партии. 

„ В този миг на мощно поляризиране, посланието към обществото не трябва да е с вдигнати юмруци, разяснява Горан Благоев.
„ Здравната рецесия стигна до тук заради липса на самоуверено политическо водачество от самото и начало. Нямаше ясна воля и поредни ограничения, които да убедят хората, че верният път за излизане от рецесията е да се имунизират, да съблюдават ограниченията и да вървим напред по този начин както сега множеството европейски страни, които излизат от рецесията и се връщат към естествения метод на живот “, съобщи Ивелина Георгиева. 

Георгиева напомни, че вместо да поддържа имунизационната акция, Радев прикани обществено да се съблюдават правата на нежелаещите да се имунизират, а самичък се имунизира скрито.

По думите й предходните и сегашните ръководещи се упрекват в едно и също.

„ Тази рецесия не е здравна, не е здравна - моите сътрудници лекари от дълго време знаят по какъв начин да лекуват и диагностицират това заболяване “, акцентира тя.

„ Аз не поддържам нищо наложително, в случай че хората не са уверени в нуждата да създадат нещо те имат право на избор, само че наложително би трябвало в тези институции като лечебни заведения и обществени заведения да се подсигурява, че личният състав няма риск за пациентите или хората, които са настанени там. Дали това ще бъде с имунизация или с всекидневно или от време на време тестване няма значение, само че би трябвало да се подсигурява, че личният състав не носи риск. Аз съм за доброволна имунизация, само че съм уверена, че сега процентът на имунизация в страната е толкоз невисок, тъй като не се организира осведомителна акция, която да е ориентирана към страховете и терзанията на хората “, сподели доктор Георгиева.
„ Хората, които не се имунизират не го вършат, тъй като са неприятни хора или имат вяра в тайни теории. Те не се имунизират, тъй като имат своите страхове. Дали тъй като имат своите болести, или са бременни и така нататък Никой до този миг не направи по този начин, че те да бъдат уверени от това да пазят освен личното си здраве, само че и здравето на своите близки, и на обществото като цяло.

„ Моля ви, ваксинирайте се “, приключи претендентът за вицепрезидент доктор Ивелина Георгиева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР