„Кризата в Украйна не засяга единствено и само страната Украйна,

...
„Кризата в Украйна не засяга единствено и само страната Украйна,
Коментари Харесай

Надежда Нейнски за кризата с Украйна: България не демонстрира интерес за националната си сигурност

„ Кризата в Украйна не визира само и единствено страната Украйна, това е рецесия на сигурността в Черно море, това е европейска рецесия, това е рецесия, която се стреми да се разшири в евроатлантическото пространство. Затова и съдружниците са толкоз бдителни и Европа сподели едно ненадейно единение във връзка с позицията си за рецесията Русия-Украйна “, съобщи пред разяснява пред БТВ някогашният външен министър на България Надежда Нейнски

Според нея на този стадий има обособени изявления, само че няма позиция на българското държавното управление за рецесията НАТО-Русия, по тази причина се вършат и паралели с другата страна упомената от Русия - Румъния, която реагира доста изрично против на процедура опасността на Русия против страни като България и Румъния.

Румъния сподели, че е в контакт със своите съдружници и би приела разширение на наличието на съдружници на своя територия.

„ Представителите на държавното управление в България не си дават сметка, че рецесията може да има голям брой и разнообразни аспекти. Кризата може да бъде икономическа, военна, енергийна, а също по този начин да е обвързвана и с миграция “, споделя Нейнски.

Тя е безапелационна, че единствено единение и взаимност може да ни подсигурява сигурност. НАТО за следващ път тук сподели, че е сдържащ защитителен съюз. Предлага помощ на всички свои съдружници, тъй че всеки един да се усеща спокоен в една такава рецесия, която може ненадейно да се разшири.

„ Необяснимо е държанието на България. Модернизацията на българската войска ще стане само през партньорството със съдружниците ни. Очаквам държавното управление да има доста по-ясна и безапелационна позиция “, споделя още тя.

Според Нейнски Русия от дълго време се намесва в политическите процеси на Балканите, което е в основата на доста от проблемите в района.

„ Позицията на България като съдружник в НАТО е меко казано много странна, България не показва интерес за националната си сигурност, тъй като не става въпрос единствено за рецесията Русия-Украйна, а и за районната сигурност, това е Черно море, става въпрос за европейската сигурност и сигурността на НАТО, от която ни е сме част.

България не демонстрира единение със своите съдружници, а единството е най-сигурният поръчител за българската сигурност. Вместо това ние мълчим на изявления на съветския дипломат по малкия екран, Русия приказва за България в трето лице, приказва с НАТО за България “, счита Нейнски.

Тя добавя, че в Русия ни споделя, че би трябвало да имаме прагматичен метод, само че по метода по който тя го схваща, споделя ни, че при положително държание ще имаме газ на евтини цени, а при непокорство ще се покачат цените.

„ България най-малкото би трябвало да прояви по-голямо национално достолепие, тъй като сме суверенна страна и като страна членка на НАТО ние сме в правото си да вземем решение къде, кого и по какъв начин да бъдат дислоцирани войски тъй че да защитим нашата сигурност “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР