"Кризата в света започна далеч преди появата на коронавируса. Още

...
"Кризата в света започна далеч преди появата на коронавируса. Още
Коментари Харесай

Проф. Дуранкев с много лоша прогноза за възстановяването на икономиката след К-19

"Кризата в света стартира надалеч преди появяването на ковид. Още през последното четиримесечие на 2019-а се почувства, че в Европейски Съюз и в света има спад на икономическия напредък, увеличение на локалната безработица на много места. ".

Това съобщи икономистът проф. Боян Дуранкев, представен от БНР. По думите му, когато ни удари коронавирусът, трябваше да се съблюдава правилото, че би трябвало да се избавят хората, а не корпорациите.

Ако проблемите бяха единствено в българската стопанска система, щяхме да приказваме за адаптиране към международната стопанска система.

"В момента участваме с двойно наказване в играта, най-лошото е, че не би трябвало да чакаме, както го поясняват - V-образно възобновяване, още повече, че рецесията с ковид не е завършила и имаме два проекта ", сподели проф. Дуранкев.

По думите му, първият проект, който извършва България, е за ограничение на болестта. Вторият е проект за възобновяване и развиване.

"Старото обикновено няма да се върне ", безапелационен е проф. Дуранкев.

Няма изясненост по какъв начин ще се реализира възобновяване на международната стопанска система и по какъв начин ще се завърнат някои производства, които са били изнесени в Азия и Латинска Америка, сподели икономистът. По думите му тук е ролята на страната, само че тя не може да бъде безкрайна.

Проф. Дуранкев разяснява, че не се оферират промени в данъчната система даже и от опозицията. А в някои страни към този момент се приказва за налог "лукс ", сподели проф. Дуранкев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР