Кризата в Столичния общински съвет (СОС) може да се реши,

...
Кризата в Столичния общински съвет (СОС) може да се реши,
Коментари Харесай

Григорова: София още не е разчистена от зимната буря заради досегашния модел на управление на града

Кризата в Столичния общински съвет (СОС) може да се реши, в случай че всички общински съветници изговорят целите си, без непотребен възторг и без наличието на медиите. Това съобщи в ефира на Nova News общинският консултант от БСП-София.

Тя съобщи, че в неделя е имало среща сред и ПП-ДБ („ Спаси София “), на която са постигнали съгласие по някои от целите, до момента в който по други към момента имат разминавания. Григорова означи, че нова среща сред тях към момента не е планувана, само че акцентира, че времето до четвъртък, когато ще бъде идващото съвещание на СОС, би трябвало да се употребява оптимално дейно, с цел да се излезе от тази рецесия.

По думите ѝ от ПП-ДБ („ Спаси София “) към този момент са склонни да обсъдят въпроса с нарастването на заплатите в градския превоз.

Според общинския консултант най-възможната „ сглобка на общинско равнище би била тази сред ПП-ДБ (Спаси София) и ГЕРБ, само че добави, че от партията на Борисов „ към момента таят засегнатост “ от държанието на ПП-ДБ („ Спаси София “) в предизборната им акция.

„ В тази предизборна акция не си даваха сметка, че нямат задоволително поддръжка от софиянци, че да се самообявят за богове. Опитах се да повеждам диалог всъщност, само че не се получи “, сподели.

Относно последствията от зимната стихия в София Григорова разяснява, че казусът с почистването на столицата е най-много поради неналичието на задоволително хора и техника.

Проблемът е в разпокъсаността на отговорността, защото няма едно общинско дружество, което да разполага с задоволително хора и техника. Има проблем и в модела, който се ползва в последните три десетилетия. Когато в продължение на 30 години са разпокъсани отговорностите сред няколко частни компании, няма по какъв начин да се наложи единна процедура по разчистване. Виждаме ослепителен неуспех на досегашния модел и не виждам воля това да се промени, изясни тя.

По отношение на възбраната за влизане на остарели коли в центъра на София счита, че заповедта ще бъде атакувана в съда.

„ Ако колите са минали през годишен механически обзор, който твърди, че са в положително техническо положение, тогава имат право да се движат там “, уточни още Григорова.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР